Київ. 2 жовтня. УНІАН. Театр «Маски-шоу» у жовтні – листопаді здійснить ювілейний тур Україною.

Про це директор театру «Маски-шоу» Наталія Делієва повідомила на прес-конференції в УНІАН, що була присвячена 30-річному ювілею трупи, прем'єрі нового шоу і початку всеукраїнського туру, організованого компанією «Квартал-концерт».

Вона зазначила, що тур охопить 28 міст України, в яких артисти покажуть нове комедійне шоу «Маски в кубі». Першими після мешканців Одеси - міста, де базується театр «Маски-шоу», нову виставу побачать жителі Кривого Рога 15 жовтня, а в Києві прем'єра відбудеться 27 жовтня (МЦКМ «Жовтневий»). Завершиться тур у Миколаєві 10 листопада.

«9-10 жовтня відбудуться спектаклі у Будинку клоунів – у стаціонарному театрі, який належить «Маскам» і який вони створили своїми руками та продовжують творити в цьому театрі останні 12 років. Починається це все з Одеси, а потім пройде по всіх інших 27 містах України», - сказала Делієва.

За її словами, за всі 30 років існування театр ще не здійснював такого грандіозного туру.

«І завдяки «Квартал-концерт» цей тур відбудеться… Я й сама організувала тури, і це було 7, 10, 12 міст України, але 28 – це вперше за 30 років. І ось у ювілей ми їдемо у такий тур», - зазначила Делієва.

Своєю чергою актор театру «Маски-шоу», народний артист України Георгій Делієв повідомив, що нова вистава була задумана саме з нагоди 30-річчя створення колективу.

«Ми вирішили підбити підсумки нашої багаторічної діяльності, тому що після кожного спектаклю, коли ми граємо, до нас підходять глядачі і просять показати те, що ми раніше робили. А ми вже деякі речі давно не виконували, деякі забули… І ми вирішили «згадати давнину»: ми згадали старі номера-хіти, які дуже подобались глядачам і яких глядачі чекають, і ми їх відновили. Причому це номери, які були в нас і 30 років тому, і 25, і 10… І будуть зовсім нові. Ми придумали для вистави нові скетчі, репризи, номера і реалізували їх у єдиній концепції», - сказав Делієв.

За його словами, це буде комедія без слів про те, як фантазія стає реальністю, а реальність - фантазією. Глядачам покажуть виставу-сновидіння зі смішними сценами, які змінюватимуться і філософськими образами, й неочікуваними трюковими ноу-хау.

«Головна ідея спектаклю у тому, що ми всі прагнемо отримати свободу, але часто стаємо рабами своїх стереотипів. «Маски в кубі» розширюють межі сприйняття, кожен може побачити тут щось своє і про себе», - додав Делієв.

За словами Делієвої, у ювілейному спектаклі візьмуть участь 6 акторів театру - основний склад, які за 30 років існування становлять «кістяк» трупи: Борис Барських, Делієв, Наталія Бузько, Олександр Постовенко, Ігор Малахов та Михайло Волошин. Також буде задіяна одна нова молода актриса.

Під час прес-конференції експерт Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін вручив представникам трупи театру сертифікат про зафіксований рекорд України «Театральна трупа, яка 30 років не змінювала свого акторського складу», що є прецедентом в історії театру. На підтвердження факту щодо одного місця роботи актори продемонстрували свої трудові книжки із відповідними записами про прийняття на роботу.