Київ. 29 вересня. УНІАН. Деякі Територіальні виборчі комісії відмовляються від сучасних систем захисту виборчої документації, що може свідчити про підготовку до фальсифікацій на місцевих виборах.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявив президент Асоціації виробників систем опломбування Ростислав Цирень.

Він зазначив, що на парламентських та президентських виборах, питанням постачання виборчим комісіям засобів для захисту виборчої документації, займається ЦВК, а на місцевих виборах, відповідні функції повинні виконувати ТВК.

Відео дня

«Вони мають зробити замовлення і ЦВК, відповідно до нового закону, забезпечує субвенцію з держбюджету на покриття цих витрат… Ми розуміємо, що час ще є, але ми фіксуємо багато випадків нерозуміння або прямої відмови представниками ТВК у забезпеченні виборів сучасними засобами опломбування та опечатування (виборчої документації - УНІАН). Це дуже поганий дзвіночок, бо може свідчити перш за все, про некомпетентність працівників ТВК, а гірше за все, про підготовку до фальсифікацій… наразі ми констатуємо близько 10% відмов від кількості ТВК», - наголосив він, додавши, що відмови фіксуються у всіх регіонах України.

Він також зазначив, що аби забезпечити одну дільничну виборчу комісію сучасними системами захисту виборчої документації, необхідно близько 40 гривень і відповідні кошти на це передбачені.