Київ. 22 вересня. УНІАН. Держпідприємство "Інтелзахист" ініціює проведення першого в Україні бізнес-форуму Protect your brand з питань захисту прав інтелектуальної власності та підтримки ділового іміджу компаній.

Як повідомив на прес-конференції в УНІАН директор підприємства Віктор Лещинський, форум пройде в Києві 29-30 вересня.

“Форум передбачає два дні. Перший день буде присвячений захисту авторських і суміжних прав в інтернеті, а другий день призначений для спілкування з бізнесом, захисту брендів", - сказав Лещинський.

За його словами, проведення бізнес-форуму дасть змогу зібрати представників влади, культури та експертів для обговорення цієї проблеми з метою спільної розробки законодавчої бази для захисту авторських прав та боротьби з недобросовісною конкуренцією в сфері бізнесу.

Присутня на прес-конференції начальник управління нагляду за дотриманням законодавства у сфері інтелектуальної власності Державної служби інтелектуальної служби Україні Антоніна Малюк зазначила, що діяльність служби, яка є співорганізатором проведення форуму, сьогодні зосереджена на приведення українського законодавства у сфері захисту інтелектуальної власності у відповідність з європейськими стандартами.

“Сьогодні діяльність будь-якого держоргану спрямована на імплементацію Угоди про асоціацію. І всі законодавчі роботи в цій частині зосереджені саме на імплементації директив Європейського Союзу, які є тим інструментом, за допомогою якого нам вдасться спростити процедури господарської діяльності і зосередитися на питаннях захисту інтелектуальної власності", - сказала Малюк, додавши, що проведення форуму дасть змогу провести консультації служби з професійним середовищем і спільно розробити програму змін до українського законодавство в цій сфері.

Як у свою чергу зазначила головний редактор журналу "Інтелектуальна власність в Україні" Ірина Абдуліна, законодавча база в сфері захисту інтелектуальної власності застаріла і не відповідає сучасним вимогам.

“Україна неодноразово протягом останніх п'яти років була визнана країною-піратом Американською торговою палатою. Міжнародне та європейське співтовариство в тому числі підштовхує український уряд для того, щоб почали проводитися законодавчі зміни з авторським і суміжним правом", - сказала Абдуліна.

Фото новини з прес-конференції : http://photo.unian.net/ukr/themes/60094