Київ. 22 вересня. УНІАН. Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов прогнозує інтригу на виборах Київського міського голови.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН, коментуючи інформацію про можливість участі у виборах мера Києва кандидата від партії "Наш край" Володимира Макеєнка, який у 2014 році під час Майдану був головою Київської міської державної адміністрації і заявив про вихід з Партії регіонів.

Експерт зазначив, що буде цікаво, тому що «у такого фаворита, як Кличко, тепер є і Олександр Омельченко, і Юрій Єхануров (можливо, балотуватиметься від партії «Відродження» - УНІАН), і Володимир Макеєнко». «І якщо в другий тур хтось з них вийде і вони створять широку антикличківську коаліцію, то я не впевнений, що наш всесвітньовідомий спортсмен стане мером Києва», - сказав Карасьов.

Відео дня

«Інтрига закручується, хвацька інтрига на київських виборах мера», - додав він.

За словами експерта, не менш цікава ситуація буде і на виборах до Київської міської ради. «Так що буде дуже цікаво по Києву», - сказав він.

В той же час генеральний директор ВГО «Комітет виборців України» Олексій Кошель зазначив, що «до виборів залишається трішки більше місяця і очікувати великих чудес і в Києві, і в Дніпропетровську, в інших містах сьогодні не варто. Тому що ми маємо дуже стислий період виборчої кампанії і це буде період, коли будуть рекламувати всі, тобто кандидат не зможе виділятись поміж інших, тому перспективи нових облич, перспективи швидкого старту і високого результату я сьогодні не очікую в жодному місті».

Кошель наголосив, що проблема в тому, що «партії влади не створили конкуренції чинним міським головам у містах мільйонникам». «Це питання Києва, Дніпропетровська, Одеси, Харкова, Львова», - додав він. При цьому Кошель зазначив, що фактично партії не проводили активної діяльності в останні півроку.