Київ. 18 вересня. УНІАН. Питання голосування за зміни до Конституції в більшій мірі залежить від результатів місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявив директор Агентства моделювання ситуації Віталій Бала.

«Питання, будуть чи не будуть голосувати за зміни до Конституції, на мою думку, багато в чому залежить від результатів 25 жовтня», - сказав він.

Відео дня

За його словами, за результатами виборів великі політичні сили можуть втратити кількісно своїх депутатів, на яких вони могли б спертися.

«25 жовтня, скоріш за все, буде дуже важливим для країни. На нашу думку і мою особисто, на сьогодні говорити про результати виборів неможливо, навіть соціологію робити в жовтні і тоді вже приблизно розуміти, але зараз вже така тенденція, що, скоріш за все великі політичні сили… втратять кількісно своїх депутатів, на яких вони могли б спертися, тобто може бути таке, що замість чотирьох точок опори їх може бути три, а можливо навіть і дві», - сказав він.

Бала пояснив, що це пов’язано з тим, що є тенденція, місцеві представники створюють політичні проекти, і ці політичні проекти користуються підтримкою громадян саме на місцевих виборах.

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня парламент на своєму позачерговому засіданні схвалив у першому читанні президентський законопроект щодо внесення змін до Конституції в частині децентралізації.