Київ. 11 серпня. УНІАН. Громадянська мережа ОПОРА закликає президента невідкладно винести на розгляд парламенту законопроект щодо змін до кримінального кодексу в частині відповідальності за підкуп виборців напередодні чергових місцевих виборів.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявила координатор парламентських і виборчих програм ОПОРИ Ольга Айвазовська.

«Ми закликаємо президента України невідкладно – наступного тижня, винести законопроект щодо змін до кримінального кодексу, який дасть можливість якісно кваліфікувати це порушення (підкуп виборців - УНІАН), а також передбачити відповідальність для його організаторів та виконавців… Якісно забезпечити розслідування у межах чинного законодавства, поки не вдається. Тому зміни до кримінального кодексу, є актуальними», - сказала вона.

Відео дня

Вона також повідомила, що представники ОПОРИ зустрічались сьогодні з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, аби обговорити питання щодо роботи з попередження підкупу виборців. Айвазовська також висловила сподівання, що наступного тижня силовики проведуть селекторну нараду для того, аби обговорити план дій під час проведення місцевих виборів, а також протидії таким явищам як підкуп виборців.