Київ. 9 вересня. УНІАН. Українка Ірина Зайцева, яка виборола призове третє місце на Міжнародному конкурсі «Місіс Всесвіт 2015», що відбувся в Білорусі у серпні, заявила про плани організувати в Києві реабілітаційний центр для дітей із зони АТО.

Про це Зайцева повідомила на прес-конференції в УНІАН, коментуючи місію конкурсу, в якому вона зараз стала фіналісткою.

Перш за все вона звернула увагу, що це конкурс не просто представляв красивих заміжніх жінок з активною життєвою позицією, а мав на меті привернути увагу світового суспільства до проблем насилля в родині та його впливу на дітей.

«На MRS UNIVERSE 2015 зібралися жінки з 60 країн світу, а головною частиною заходу була благодійна діяльність кожної з учасниць… Мені навіть важко назвати це конкурсом, скоріше це був форум. Тому що кожного дня у нас були заходи соціального напрямку – ми відвідували дитячі будинки, благодійні зустрічі. Ми готували подарунки для дітей-першокласників, дітей-інвалідів, для дітей без батьків. Були і спортивні заходи з дітьми. Тобто ми дуже багато часу проводили з дітьми різних категорій», - зазначила фіналістка.

За її словами, журі обирало фіналісток не тільки за зовнішніми даними, а орієнтувалось на поєднання внутрішнього світу та зовнішнього вигляду.

«Це чудові жінки (учасниці конкурсу – УНІАН). Ми зараз дружимо і починаємо спільні проекти», - сказала Зайцева, додавши, що ці проекти будуть пов"язані саме з дітьми.

Жінка зазначила, що сама вона родом з Донецька і тому те, що відбувається зараз на сході України, відчуває особисто, переживає це як особисту трагедію.

«На конкурсі я привертала увагу до ситуації в моїй країні. Я зараз живу в Києві, але родом з Донецька. І цей проект, який ми зовсім недавно, об’єднавшись, почали реалізовувати, і який вже активно просувається – я впевнена, що він буде вагомим для дітей, яких вивезено із зони АТО», - сказала Зайцева.

За її словами, до роботи центру будуть залучені психологи та психотерапевти, які зможуть надавати кваліфіковану психологічну допомогу дітям з посттравматичним синдромом, отриманим від побаченого в зоні проведення АТО.

«Зараз ми цей проект розробляємо. І в нас терміни –ми ставимо собі амбіційні цілі – дуже короткі», - зазначила Зайцева.

За її словами, на реалізацію проекту планується залучити кошти благодійників: «Я в Білорусі познайомилась з багатьма людьми, які займаються благодійною діяльністю і мають досвід отримання фінансування від міжнародних, іноземних фондів, донорських організацій. Вони консультують мене. І я впевнена, що ми зможемо долучити до реалізації цієї ідеї саме міжнародне фінансування».

Зайцева також повідомила, що під час всього конкурсу взагалі намагалась весь час об’єднувати всіх навколо України. В тому числі і шляхом пригощання учасниць, членів журі та гостей конкурсу 6-кілограмовим караваєм, спеціально привезеним з України до Мінська, і шляхом привертання уваги до українських свят та традицій, демонстрацією національних костюмів, які були зроблені на замовлення у талановитих українських дизайнерів.

Зайцева продемонструвала дві корони, які вона привезла з конкурсу «Місіс Всесвіт 2015»: одну – за найкращий національний костюм, а другу – головну –вручену їй як другій віце-місіс «Всесвіт 2015».