Київ. 4 вересня. УНІАН. Громадська організація «Інформаційний майдан» закликає інформаційний блок Кабінету міністрів прозвітувати у Верховній Раді про виконання стратегії боротьби з тероризмом в забезпеченні інформаційної безпеки України.

Про це в УНІАН заявив народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін, який виступив на підтримку громадської організації.

Депутат стверджує, що на сході України у прифронтових районах в зоні АТО відбувається саботаж відновлення мовлення українських телевізійних каналів.

Відео дня

Він також заявляє, що у низці інших областей, по території яких проходить державний кордон, зменшується потужність мовлення сигналу українських каналів.

У цьому зв’язку політик закликав увесь інформаційний блок уряду, керівника Міністерства інформації, керівника концерну РРТ, представників Міністерства оборони та Служби безпеки України, які відповідають за інформаційну політику держави в найближчу п’ятницю прийти у Верховну Раду, щоб “доповісти українським депутатам, українському народові, як реалізується сьогодні стратегія боротьби з тероризмом в частині проведення інформаційної політики і забезпечення інформаційної безпеки”.

“Всю цю інформацію і весь цей пул діяльності має перевірити Служба безпеки України, і ми повинні, мінімум, попрощатися з тими, хто сьогодні підриває в цій частині наш суверенітет і створює умови для сепаратистів і сепаратизму, зокрема в Одеській та інших сусідніх областях - у небезпечній частині країни. Максимум, вони мають сісти за грати за статтями, давно відомими усім нашим громадянам і нашим правоохоронцям - за сепаратизм, саботаж і бездіяльність”, - наголосив Каплін.

Своєю чергою лідер «Інформаційного майдану» Павло Білоножко висловив переконання, що зменшення потужності мовлення українських каналів у прифронтовій зоні, в першу Чергу, вигідне Російській Федерації.

”Ми маємо від наших громадян інформацію про те, що у прикордонних населених пунктах переважно дивляться російські канали, тому що українські мають дуже низьку якість зображення”, - зазначив Білоножко.

Він переконаний, що якщо така ситуація зберігатиметься, то події біля Верховної Ради, які мали місце 31 серпня, коли відбувалися сутички між протестувальниками і правоохоронцями, будуть повторюватися.