Київ. 3 вересня. УНІАН. Голова "Спілки офіцерів України", генерал-лейтенант Олександр Скіпальський заявляє, що відкрите військовою прокуратурою кримінальне провадження проти майора Державної прикордонної служби Володимира Мельника, звинуваченого в начебто передачі громадській організації "Народний люстратор" інформації про чартерні перельоти екс-заступника генерального прокурора Олега Бачуна, є сфабрикованим на користь останнього.

Про це Скіпальський заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Відносно окремих членів "Спілки офіцерів" з боку правоохоронних органів проводяться акції, які зачепають інтереси спілки. Мова йде про майора - прикордонника, голову бориспільської організації "Спілки офіцерів" Володимира Мельника, якого звинувачують у незаконному втручанні в систему зберігання особистих даних громадян і передачі інформації організації "Народний люстратор", - сказав Скіпальський.

За його словами, йдеться про чартерні перельоти Бачуна за кордон. "Низка обставин дає підстави стверджувати, що ця справа сфальсифікована", - зазначив Скіпальський.

У свою чергу, адвокат Мельника Ольга Шевченко повідомила, що провадження щодо її підзахисного відкрито за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

"Ця справа вражає своєю оперативністю і наполегливістю прокуратури. Даною справою займались аж сім прокурорів. Крім того, з матеріалами слідства адвокатам не дали ознайомитися, а всі скарги, направлені до Генпрокуратури, мені здається, у Генпрокуратурі взагалі не читали, а просто ставили штамп і направляли в Головну військову прокуратуру", - сказала Шевченко.

За її словами, 4 вересня в суді у Броварах відбудеться попередній розгляд матеріалів цього кримінального провадження.

Як заявив голова ГО "Українське юридичне товариство" Олег Березюк, "якщо суд буде відкритий, то сфальсифікувати справу буде дуже важко". "Якщо виявиться, що вирок буде незаконним, ми відразу звернемося до всіх державних інституцій, включаючи Вищу кваліфікаційну комісію суддів, Генпрокуратуру, Вищу раду юстиції, Адміністрацію президента та інші", - наголосив Березюк.