Київ. 27 серпня. УНІАН. Українські IT-компанії запустили базу електронних підручників E-pidruchnyky.net, програму для управління фінансами класу parcon.com.ua і проект інтерактивного навчання школярів "Розумна дитина", повідомив на прес-конференції в УНІАН міністр освіти України Сергій Квіт, представляючи ці продукти.

"Сьогодні ми презентуємо три інноваційні проекти, і я сподіваюся, що такі проекти з часом гратимуть все більш важливу роль в нашій системі освіти. ... Ми як міністерство підтримуємо такі проекти. Вони необхідні як користувачам, школярам та їхнім батькам, а також компаніям, які розвивають такі технології", - сказав міністр.

Як повідомив присутній на прес-конференції директор компанії "Є підручники" Ігор Каплаушенко, електронні копії підручників на ресурсі E-pidruchnyky.net мають функцію повнотекстового пошуку, додавання закладок, нотатків та інших можливостей повноцінної роботи з текстом. За його словами, середня вартість підручника становить 25 грн.

"Сьогодні ми робимо цифрові копії підручників. Наступного року ми будемо співпрацювати з видавництвами, щоб до цього контенту вони додавали також інтерактивні та мультимедійні фрагменти, і це вже буде якісно новий вид підручника для школи", - відзначив Каплаушенко.

Як повідомив директор мультимедійного видавництва "Розумники", розробника програми ігрового навчання "Розумна дитина", Олександр Кохан, проект вже затверджено Міністерством освіти, він був розроблений спільно з державними інститутами та компаніями "Майкрософт Україна" та "Інтел Україна".

"Проект "Розумна дитина" розрахований в першу чергу на учнів та вчителів, а потім вже йде адміністрація, наукове співтовариство та інші. ... Проект розроблено у форматі навчальних ігор для використання на планшетах", - сказав він.

У свою чергу керівник відділу з роботи із закладами освіти і науки компанії "Майкрософт Україна" Ольга Свириденко відзначила, що експеримент був започаткований ще в минулому році, але вже показав свою ефективність.

"Цей експеримент показав результати, що діти, навчаючись, не замислюються, що вони перебувають в навчальному процесі, грають і досягають великих результатів. Тому цей проект одержав велику підтримку як з боку батьків, так і вчителів молодших класів", - відзначила вона.

Водночас виконавчий директор компанії "Софтліст", розробника програми для управління фінансами класу parcon.com.ua, Дмитро Козяревич зазначив, що дана програма - це зручний та простий спосіб віддалено вести облік коштів, які збираються на потреби класу.

"Ідея ParCon (parcon.com.ua) полягає в тому, щоб надати батьківським комітетам електронну систему для прозорості використання коштів у школах, класах і дитсадках", - сказав Козяревич, відзначивши, що розробники домоглися того, що програма є «простою і безплатною».

Як повідомляв УНІАН, раніше в Адміністрації президента повідомили, що до 2015 року всі школярі будуть забезпечені підручниками на безплатній основі.

Фото з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/59398