Київ. 20 серпня. УНІАН. У Києві презентовано книгу "Герои современной Украины", в якій зібрано невеликі оповідання про людей, які в армії і в тилу творять сучасну історію держави.

Видання було презентовано сьогодні в інформагентстві УНІАН.

Як зазначив директор Центру досліджень армії, конверсії та озброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак, якій брав участь у підготовці збірки, "це проект, присвячений увазі і повазі до тих людей, які творять нашу перемогу, це проект для підкріплення української самоідентифікації. Тут представлені люди, які не тільки знаходилися на передовій, але і ті, які творять зброю, забезпечують інформаційне поле, національну культуру".

За словами Бадрака, збірка потрібна не лише українцям, а й росіянам.

"Ми вважаємо, що книжка потрапить і до Росії, і сподіваємося, що росіяни зрозуміють, що українці - народ інший, а не якась "хунта", що цілий народ бореться за свою країну", - сказав Бадрак.

Він також додав, що книгу розповсюджуватимуть серед бійців у зоні АТО, «щоб бійці знали, що суспільство про них піклується».

«Крім того, ця книжка допоможе виховувати нових героїв», - додав він.

Бадрак зазначив, що книга видана накладом одна тисяча примірників, але вже є попередні домовленості про видання друком ще тисячі примірників.

Своєю чергою керівник Лабораторії аналізу особистості ЦДАКР, автор книги Дмитро Козлов зазначив, що в сучасному інформаційному полі, як не дивно, ще значною мірою підтримується міфологема про героїв ледь ще не 40-х років.

"У той же час герої сьогодення, які народжуються сьогодні, - про них говорять достатньо мало, серйозними дослідженнями по ним не займаються. Сподіваємося, що цей проект підштовхне до багатьох інших аналогічних. Сподіваємося, що ця книжка буде не останньою", - сказав Козлов.

Фото новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/59202