Київ. 11 серпня. УНІАН. Генеральний директор торговельної мережі «Практікер Україна» Олексій Мечинський просить Службу безпеки України, Генеральну прокуратуру і МВС запобігти рейдерській атаці на підприємство і перевірити факт ймовірної причетності до організації злочинів осіб, причетних до фінансово-господарської діяльності компанії. Про це він повідомив у ході прес-конференції УНІАН у вівторок.

За його словами, на даному етапі рейдери намагаються хоча на деякий час усунути від контролю над торговельною мережею керівництво «Практікер Україна». З цією метою зловмисники надали Службі безпеки України підроблені документи компанії і «Правого сектору», які нібито свідчать про фінансування терористів через магазин в Макіївці Донецької області.

Насправді, за словами Мечинського, «Практікер Україна» не контролює даний магазин з листопада минулого року, про що керівництво офіційно повідомило всіх своїх бізнес-партнерів. Більш того, представники «Правого сектору» визнали факт підробки бланків організації.

Відео дня

«За результатами відвідання у СБУ немає жодних претензій до фінансово-господарської діяльності «Практікер-Україна», в тому числі щодо магазину в місті Макіївка», - сказав Мечинський.

Більше того, за його словами, до організації й реалізації сценарію захоплення корпоративних активів причетні колишні співробітники компанії, яким буде оголошено про звільнення за розкрадання коштів і майна торговельної мережі.

«Переконаний, що організаторами рейдерської схеми виступає група осіб, включаючи співробітників компанії», - сказав Мечинський.

Він також додав, що торговельна мережа є прибутковою, що дозволяє справно платити податки до бюджетів різних рівнів і допомагати Збройним силам України і добровольчим батальйонам з моменту початку проведення операції в зоні АТО.

«З моменту початку операції в зоні АТО «Практікер Україна» надала бійцям українських добровольчих батальйонів «Азов», «Айдар» та іншим фінансову підтримку в розмірі понад 54 тис. грн.», - констатував Мечинський.

Як повідомлялося раніше, на початку 2014 року збанкрутіла материнська компанія Praktiker AG продала свою українську дочку Kreston Guarantee Group в інтересах третьої особи.

Тоді керуючий партнер Kreston Guarantee Group Олексій Мечинський заявив, що основним завданням компанії буде "скорочення операційних витрат магазинів" для розрахунків з постачальниками". Крім того, за його словами, в усіх магазинах Praktiker буде переглянуто концепції й асортимент для уникнення прямої конкуренції з боку "Епіцентру" і Leroy Merlin.

Довідка УНІАН. «Практікер Україна» - торговельна мережа, що спеціалізується на торгівлі будівельними інструментарієм і матеріалами. Мережа налічує в Україні 4 магазини. Власником торговельної мережі на 75% виступає компанія Kreston Guarantee Group.