Київ. 29 липня. УНІАН. Власник машинобудівного заводу «Укрзалізничбуд» Дмитро Руденко оспорює результат проведеного 30 квітня 2015 року державною компанією «Укрзалізничпостач» тендеру із закупівлі залізничної продукції, який виграв підконтрольний бізнесмену Рінату Ахметову «Метінвест-СМЦ».

Про це він повідомив на прес-конференції в агентстві УНІАН.

«Ми звернулися до Антимонопольного комітету (зі скаргою про незаконний тендер - УНІАН). Без усіляких обґрунтувань нам відмовили у нашій скарзі», - сказав Руденко.

Відео дня

При цьому він зазначив, що «Метінвест-СМЦ», який переміг у тендері, не надав усіх необхідних документів для участі у ньому.

«Кожне підприємство зобов'язане було надати у тендерній документації антикорупційну програму. Ми це зробили, підприємство «Метінвест-СМЦ» цього не зробило ... Тим не менш, вони були допущені до тендеру і виграли», - сказав власник« Укрзалізничбуду».

Також він додав, що після проведення тендеру він звертався до заступника міністра Мінінфраструктури України Володимира Омеляна, але результатів щодо цього питання до цих немає.

При цьому Руденко зазначив, що в підсумку продукцію вироблятиме «Єнакіївський металургійний завод», який знаходиться на підконтрольній російським бойовикам території Донбасу.

Присутній на прес-конференції координатор Коаліції патріотичних сил Донбасу Сергій Гармаш підтвердив, що, незважаючи на кращу пропозицію «Укрзалізничбуду», компанія «Укрзалізничпостач» віддала перевагу компанії Ахметова.

«Його підприємству («Укрзалізничбуду» - УНІАН) не дали замовлення, хоча була більш вигідна пропозиція. Замовлення віддали «Метінвесту», воно пішло на «Єнакіївський металургійний завод» з гіршою продукцією і за дорожчою ціною», - сказав Гармаш.

Як повідомляв УНІАН, з початку року Антимонопольний комітет більше восьми разів блокував низку торгів, що проводяться «Укрзалізничпостачем», зокрема, щодо закупівлі кам'яного вугілля, дизпалива, бандажів, рейкових скріплень

Довідка УНІАН. Державне підприємство «Укрзалізничпостач» створено у 1992 році, входить до сфери управління «Укрзалізниці». «Укрзалізничпостач» здійснює централізовану закупівлю товарно-матеріальних цінностей для потреб залізничної галузі.