Київ. 27 липня. УНІАН. У Подільському районному суді Києва 29 липня о 10:00 відбудеться попереднє засідання з питання зміни запобіжного заходу колишнім співробітникам міліції, які завдали вогнепальне поранення військовослужбовцю ВСУ Олександру Дроздову, який прийшов у відпустку із зони АТО у січні цього року.

Про це на прес-конференції повідомив адвокат потерпілого бійця АТО Сергій Топчій.

«Люди, які є підсудними, не понесли відповідальність за скоєне. А саме: цим людям у вигляді запобіжного заходу за тяжкий злочин слідчими було обрано утримання під домашнім арештом», - обурюється він.

Відео дня

«29 липня на попередньому засіданні Подільського районного суду порушуватиметься питання з приводу зміни запобіжного заходу цим колишнім співробітникам міліції, які можуть виявитися діючими співробітниками правоохоронних органів. І, будучи підсудними у тяжкій справі, за якою передбачається термін позбавлення волі до 12 років, перебувати вдома, я вважаю, що це неправильно і, як мінімум, люди мають перебувати під вартою», - вважає адвокат.

«На жаль, одна людина з числа тих, хто нападав на Олександра Дроздова, на сьогодні перебуває у розшуку, і слідством прокуратури вживаються поки безуспішні дії з приводу затримання цієї людини», - додав Топчій.

Як повідомляв УНІАН, у Києві 15 січня на проспекті Правди біля супермаркету стався інцидент, під час якого колишній працівник міліції завдав вогнепального поранення військовослужбовцю ВСУ Дроздову, який прийшов у відпустку із зони АТО.

Адвокат Топчій тоді не виключив, що троє інших чоловіків, які перебували у компанії з екс-міліціонером і після стрілянини зникли з місця події, також були працівниками міліції.

У свою чергу у прес-службі прокуратури Києва заявили, що прокуратура прийняла у своє провадження розслідування цього інциденту.

Водночас у прокуратурі відзначили, що під час досудового розслідування з'ясувалося, що постріл здійснив 35-річний киянин, який два роки тому звільнився з органів внутрішніх справ. Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганські дії, вчинені із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід. Інші учасники інциденту встановлюються.

Крім того, у прокуратурі запевнили, що під час розслідування будуть детально досліджені всі обставини цієї події, перевірена інформація свідків про можливу причетність до злочину діючих працівників міліції.