Київ. 24 червня. УНІАН. Народний депутат України Вадим Рабинович (фракція «Опозиційний блок») вважає недоцільним прийняття змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це він сказав на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Він сказав: «У той момент, коли з депутатів нашої країни знімуть депутатську недоторканність, парламентаризм в Україні закінчиться». За його словами, для того щоб не було переслідування народних депутатів, «ми маємо знати, що в наших органах працюють світлі й чесні люди, які живуть, як ангели, на свої чотири тисячі гривень, ніколи не беруть хабарів і будуть саджати чесно». «Для чого знімати недоторканність? Для того, щоб взагалі закрити рот всім, для того, щоб царював вічно якийсь цар у всі віки? Для чого? Ви бачили чим закінчуються ці царства? Вони божеволіють через якийсь проміжок часу», - сказав Рабинович. Він нагадав, що Україна парламентсько-президентська республіка. При цьому відзначив, що силовики, підконтрольні президенту і уряду, будуть переслідувати неугодних народних депутатів. «Тоді є сенс набрати 450 силовиків і зробити «нормальний людський» парламент, щоб не напружуватися - вони будуть строєм ходити», - відзначив нардеп. Рабинович сказав, «що якщо ви хочете одержати «Лебедине озеро» на всіх каналах, якщо ви хочете одержати одну пику, яка буде вічно геніальна, тоді, дійсно, давайте знімати депутатську недоторканність».

Рабинович нагадав, що голосував за зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва. «В результаті чого він втік, а я був, виходить, в організованій групі з вибивання грошей з Клюєва», - сказав він. За його словами, в таких випадках потрібно або одразу заарештовувати в залі, або «не розповідати казки» і за допомогою народних депутатів «вибивати з бідного цього Клюєва гроші» за можливість втекти.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня Конституційний суд обнародував рішення про те, що законопроект про внесення змін до Конституції (щодо недоторканності народних депутатів України і суддів) відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України. "Визнати відповідним вимогам статей 157 і 158 Конституції України законопроект про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України і суддів (№1776)", - йдеться в рішенні КС.