Київ. 19 червня. УНІАН. Провідний виробник у галузі інформаційних технологій компанія Cisco оголосила про проведення конкурсу Re-Charge IT серед українських IT-фахівців із метою розвитку ринку системної інтеграції в Україні.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова представництва Cisco в Україні Олег Боднар.

«Наша ініціатива Re-Charge IT пов'язана із завданням актуалізувати потреби у нових фахівцях, відібрати їх і з цими новаторами пройти шлях підготовки до нових рішень і технологій, до використання ІТ-інструментів по-новому», - сказав Боднар.

Відео дня

За його словами, у ході проведення конкурсу відібрані команди крім підвищення рівня знань у сфері IT також пройдуть навчання різним технікам продажу і бізнес-планування.

Присутній на прес-конференції менеджер із роботи з партнерами представництва Cisco в Україні та керівник проекту Re-Charge IT Дмитро Швець зазначив, що конкурс проходитиме у п'ять етапів. По закінченні конкурсу переможець отримає можливість вкласти 100 тис. дол. від Cisco в розвиток своєї компанії. Учасники, які зайняли друге й третє місця, отримають на ті ж цілі по 50 тис. дол.

«Ми хочемо допомогти новому поколінню системних інтеграторів змінити уявлення про IT як про затратну частину», - зазначив Швець.

При цьому він додав, що завершення конкурсу та оголошення трьох переможців заплановано на лютий 2016 року.

«Закінчення конкурсу не означає закінчення співпраці, це лише початок», - сказав керівник проекту Re-Charge IT, додавши, що проведення подібних конкурсів також дозволить Cisco розширити свою партнерську мережу.

Як повідомляв УНІАН, згідно з доповіддю «Глобальний звіт про розвиток інформаційних технологій - 2015», складеною Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ), Україна зайняла 71-е місце в світі за рівнем розвитку інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), піднявшись за рік на 10 позицій порівняно з минулорічним показником (у 2014 році в цьому рейтингу Україна посідала 81-е місце). При формуванні рейтингу організація розрахувала Індекс мережевої готовності, який характеризує рівень розвитку ІКТ у 143 країнах світу.

Довідка УНІАН. Компанія Cisco – один зі світових лідерів у галузі інформаційних технологій. Чистий обсяг продажів компанії в 2014 фінансовому році становив 47,1 млрд дол. Штаб-квартира Cisco знаходиться в Сан-Хосе (США). Компанія має представництво в Україні.