За словами  Вячеслава Соболєва, двоє з осіб, які можуть бути причетними до вбивства, зараз перебувають на свободі.

Київ. 15 січня. УНІАН. Депутат Київської облради В’ячеслав Соболєв та його дружина Інна оголосили винагороду у 2 млн грн тому, хто допоможе вийти на замовника вбивства їхнього трирічного сина Олександра, який загинув 1 грудня минулого року внаслідок обстрілу автомобіля, в якому перебував Соболєв з родиною.

Відео дня

Таку заяву В’ячеслав  Соболєв зробив на прес-конференції в УНІАН.

«Я хотів би запропонувати наступне: якщо хтось надасть нам інформацію, яка підтверджує замовника вбивства, ми з дружиною виплатимо винагороду у розмірні 2 млн грн. Якщо це буде поліція, то я при всіх кажу, що ми готові ці гроші витратити на технічні засоби, або на що скажуть», - повідомив він.

Говорячи про перебіг слідства щодо вбивства їхнього сина, Соболєв зазначив, що на даний час правоохоронці не просунулися у питанні пошуку замовника злочину.

«Правоохоронці багато чого не зробили. Зокрема, не вилучено жодних відеоносіїв з муніципальних та приватних відеокамер. Окрім того, жодним чином не ведуться заходи щодо встановлення замовника, а саме не проводяться слідчі дії з ймовірними замовниками та організаторами цього вбивства», - сказав він.

За словами Соболєва, двое осіб, які можуть бути причетними до вбивства, зараз перебувають на свободі.

«У мене є стовідсоткова інформація, що двоє людей є причетними до вбивства мого сина, і вони гуляють сьогодні по нашій країні. Також я володію інформацією, що як мінімум один працівник правоохоронних органів був у повному контакті з людьми, які виконували це вбивство», - наголосив він.

У свою чергу адвокат потерпілого Єгор Бодров заявив, що цей злочин пов’язаний з бізнесовою діяльністю його клієнта, і що слідство має працювати саме в цьому напрямку, шукаючи замовників злочину.

Як повідомляв УНІАН, увечері 1 грудня в центрі Києва невідомі обстріляли позашляховик Range Rover, за кермом якого перебував депутат Київської облради від «БПП Солідарність», власник ресторану «Маріо» Соболєв.

В результаті стрілянини загинув трирічний син депутата, який перебував у салоні автомобіля.

2 грудня поліція повідомила про затримання підозрюваних у вбивстві дитини, наступного дня їм повідомили про підозру у вчиненні злочину за пп. 2, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

4 грудня суд арештував обох підозрюваних без права на внесення застав.