Владислав Добош також заперечує, що Антоненко і Кузьменко познайомилися з метою скоєння вбивства журналіста.

Київ. 20 грудня. УНІАН. Адвокат підозрюваної у причетності до вбивства журналіста лікарки Юлії Кузьменко Владислав Добош заявляє, що вона має алібі.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

Коментуючи тезу слідства про те, що підозрювані у цій справі Андрій Антоненко та Кузьменко познайомилися з метою скоєння злочину, адвокат наголосив, що насправді їхнє знайомство відбулося у січні 2016 року за зовсім інших обставин: Кузьменко стала свідком ДТП, в якому постраждав неповнолітній син Антоненка.

Про те, що Кузьменко є свідком ДТП, Антоненко дізнався через соцмережі, і в січні 2016 року вони вперше зустрілися, сказав Добош.

Після того, за словами адвоката, вони бачилися ще раз, навесні 2016 року, а втретє зустрілися на другий день після вбивства Шеремета на концерті Антоненка 21 липня 2016 року.

Як заявив Добош, він таким чином спростовує версію слідства, що Антоненко познайомився з Кузьменко і втягнув її у злочинну змову для вбивства журналіста.

Крім того, він зауважив, що Кузьменко вперше побачила підозрювану у цій справі Яну Дугарь на суді в Івано-Франківській області в листопаді 2018 року, де обирали запобіжний захід для подружжя Грищенків, яке, за версією слідства, також причетне до злочину проти Шеремета.

Крім того, Добош стверджує, що Кузьменко має алібі. Він оприлюднив свою версію місця та часу перебування Кузьменко впродовж 18-20 липня 2016 року.

За словами Добоша, в цей період Кузьменко перебувала у відпустці, зокрема 18 липня вона повернулася з відпочинку в Одеській області до Києва, а 19 липня о 1.30 поїхала до аеропорту зустрічати із закордонного відпочинку свого сина, чоловіка та батьків. У зв’язку з тим, що рейс затримався, родичі Кузьменко повернулися до Києва дещо пізніше, і, таким чином, вона приїхала з аеропорту додому о 4-5-й ранку 19 липня.

Говорячи про 20 липня, Добош зауважив, що о 20.37 19 липня вона переписувалася з подругою з Росії у Facebook, а 20 липня, через годину після вбивства Шеремета, вона, дізнавшись про це вбивство із соцмереж, написала коментар, а о 9.06, тобто, приблизно через годину після вбивства розмістила дві світлини у Facebook - свого сина та себе.

На переконання адвоката, ця інформація є алібі, оскільки спростовує версію слідства, що її телефон з вечора 19 липня до ранку 20 липня був неактивним.

Він також наголосив, що свою сторінку у Facebook Кузменко вела лише зі свого мобільного телефона, а також з робочого комп’ютера.

Також Добош підкреслив, що натяки керівництва МВС та поліції про те, що Кузьменко заробила свої статки на волонтерстві, не відповідають дійсності.

За його словами, впродовж 2008-2019 років сукупний дохід Кузьменко становив 155 тисяч доларів.

Крім того, він додав, що квартира та автомобіль, якими вона зараз володіє, були придбані нею за кошти від продажу попереднього житла та авто. Зокрема квартира була придбана в кредит, а кредит погашено ще задовго до війни на сході країни.

Фото з прес-конференціїhttps://photo.unian.ua/theme/92117-press-konferenciya-v-unian-vladislava-dobosha-advokata-podozrevaemoy-v-prichastnosti-k-ubiystvu-pavla-sheremeta-yulii-kuzmenko.html