Подію анонсували під час прес-конференції в УНІАН.

Київ. 19 грудня. УНІАН. Інноваційна навчально-дослідницька лабораторія віртуальної і доповненої реальності Ulab, аналогів якої в українських вишах нині не існує, вебінар-студія та відео-студія відкриються у Сумському державному університеті 21 грудня.

Цю подію анонсували під час прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

"Вплив технологій віртуальної реальності настільки сильний, що дійсно є можливість максимально реалістично змоделювати майбутнє робоче місце, певну ситуацію... Головне надбання таких технологій - вони реально, емоційно впливають на учасника цього процесу. Занурення і мотивація дуже сильні. Тому саме через застосування таких засобів впливу ми вбачаємо серйозну перевагу технологій віртуальної реальності для навчання. Завдяки новій лабораторії плануємо змінити підходи і застосувати інші підходи до навчання і, таким чином змодулювати і надати студентам та викладачам нові можливості та інструментарії для проведення навчання", - пояснив керівник центру технологій електронного навчання СумДУ Юрій Зубань.

Він додав, що вебінар-студія є спеціалізованою та дозволяє проводити на високому рівні навчання та наукові вебінари.

"Слід зауважити, що схожа студія у нас уже 10 років працює, це її наступна версія. Також відео-студія для запису навчальних відео із застосуванням новітніх технологій та підходів... Ті рішення, які сьогодні анонсують, є наступним етапом застосування новітніх технологій доповненої віртуальної реальності", - уточнив керівник центру технологій електронного навчання СумДУ.

Учасники прес-конференції також повідомили, що Сумський державний університет увійшов до фіналу конкурсу проектів з освітніх технологій Reimagine Education Awards та представив Україну на виставці-конференції у Лондоні 9-10 грудня. Організаторами вже шостий рік поспіль виступають рейтингове агентство QS та Бізнес-школа Уортона Пенсильванського університету.

Як розповів начальник центру бенчмаркінгу та веб-менеджменту СумДУ Дмитро Фільченко, виш став єдиним учасником від України та презентував свою екосистему онлайн-навчання.

За його словами, журі конкурсу включило проект СумДУ до списку 15% фіналістів серед понад 1 500 проектів від технологічних компаній, університетів та інших провайдерів освітніх послуг з 84 країн світу.

"Більше 650 учасників конференції мали змогу відвідати виставковий стенд СумДУ", - сказав він.

Фільченко розповів, що було продемонстровано досвід використання технологій віртуальної та доповненої реальності у своїй екосистемі онлайн- навчання.

"Усі охочі в Лондоні мали змогу опинитися в одному віртуальному просторі разом із фахівцем, який перебував у Сумах, і разом вирішити інженерне завдання", - уточнив він.

Окрім цього, додав начальник центру бенчмаркінгу та веб-менеджменту СумДУ, у Лондоні також було продемонстровано, яким чином використовувати AR/VR у інших галузях знань.