За словами адвоката, це історія про те, як двічі продати один і той самий ліфт.

Київ. 6 грудня. УНІАН. «ТРК Рось Телеком» звернулась до суду і правоохоронних органів із проханням відшкодувати понад 1 млн грн збитків з невиконання зобов'язань у проекті на поставку і монтаж ліфта компанією ТОВ «БК Фішер».

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив адвокат, керуючий партнер адвокатського об'єднання Glagos Дмитро Шаповал, який представляє інтереси потерпілої компанії «ТРК Рось Телеком».

Відео дня

«В інтересах клієнта зараз у Господарському суді міста Києва слухаються дві справи про стягнення заборгованості з ТОВ «БК Фішер», у деяких справах «Шиндлер Україна» є третьою особою і виступає на боці «БК Фішер», наполягаючи на правомірності позиції цієї компанії. До правоохоронних органів нами було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами ТОВ «БК Фішер» і «Шиндлер Україна», - сказав він.

За його словами, загальна сума претензій до компанії «БК Фішер» становить 1,3 млн гривень. За рекомендацією компанії «Шиндлер Україна» до схеми взаємовідносин було включено ТОВ «БК Фішер», із яким клієнт уклав договір на поставку обладнання та його монтаж.

«Це історія про те, як двічі продати один і той самий ліфт... Наша мета - оприлюднити й запобігти в подальшому для того, щоб клієнти не страждали від сервісу подібних компаній», - заявив він.

Шаповал зазначив, що в наприкінці 2015 року його клієнтом було перераховано компанії «БК Фішер» 100% авансового платежу вартості ліфта, яка становила майже 1 млн грн, і передоплату за монтаж ліфта. На початок 2019 року обов'язки компанії «БК Фішер» не виконані. Ліфт компанії «ТРК Рось Телеком» не поставлено і не змонтовано.

«З'ясувалось, що ліфт замовнику нашого клієнта все-таки був поставлений і змонтований певною мірою, але це зробив «БК Фішер» безпосередньо замовнику, в обхід нашого клієнта. Більш того, для монтажу ліфта залучив «Шиндлер Україна»... за який замовник також розрахувався з компанією «БК Фішер», - пояснив він.

Адвокат заявив, що у цій ситуації за встановлення одного ліфта заплатили двічі: компанія «ТРК Рось Телеком» - «БК Фішер» у 2015 році й сам замовник обладнання безпосередньо «БК Фішер». При цьому виконавцем послуг був український офіс компанії «Шиндлер».

«Якщо скласти весь пазл: наш клієнт отримує замовлення від власника будинку на поставку і монтаж ліфта. Надалі наш клієнт звертається до «Шиндлер Україна» з приводу придбання ліфта та його монтажу. «Шиндлер Україна» рекомендує залучити до процесу компанію «БК Фішер». Вона, своєю чергою, купує ліфт у «Шиндлер Україна». Далі з націнкою в 25% цей ліфт продається нашому клієнту. Клієнт платить авансом усю суму за встановлення і монтаж. Надалі, обходячи нашого клієнта, «БК Фішер» повторно продає цей ліфт уже безпосередньо замовнику нашого клієнта і встановлює силами самого «Шиндлер Україна», - підкреслив адвокат.

Шаповал зазначив, що в рамках захисту свого клієнта «ТРК Рось Телеком» до штаб-квартири «Шиндлер» у Швейцарії було направлено звернення для роз'яснення: чи мав право і повноваження український офіс залучати сторонні компанії для виконання прямих поставок, без посередника.

Довідка УНІН. Компанія «Шиндлер» (Schindler) одна з найбільших виробників ескалаторів, ліфтів, тривалаторів. Заснована в 1874 році в Швейцарії. Офіси компанії розташовані по всьому світу.