Київ. 14 травня. УНІАН. Завтра представники Інформаційного Майдану та громадські активісти пікетуватимуть Шевченківський райсуд Києва, який розглядатиме позов колишнього генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка щодо поновлення на посаді.

Про це лідер громадської організації «Інформаційний майдан» Павло Білоножко повідомив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

«Завтра об 11.00 буде судове засідання, на якому Півнюк намагатиметься поновитись на посаді. Тому ми анонсуємо проведення акції «ЗНО для судді Малинникова, як тест на непідкупність». Будуть присутні представники громадських організацій, громадські активісти, які будуть пікетувати суд, будуть присутні незаконно звільнені представники Концерну РРТ. Ми будемо продовжувати здійснювати громадський контроль, бо, як бачило українське суспільство, минулого разу, щось не так з цим судом. Завтра відбудеться фактично іспит на профпридатність і на те, що Малинников є чесною та незаангажованою. Якщо є сумління, то буде примати чесні рішення. Ми стоїмо на тому, щоб наші судді працювали відкрито», - сказав він.

Своєю чергою голова всеукраїнського громадського об'єднання «Українська координаційна рада» Андрій Хома зазначив, що завтрашня акція біля Шевченківського райсуду буде мирною.

«Тиску на суд ми не будемо чинити. Ми просто привертаємо увагу і запрошуємо всіх колег-журналістів висвітлити цей процес», - сказав він.

Разом з тим народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін наголосив, що на сьогодні «метою є повне очищення і люстрація у відповідних інститутах, які відповідають за інформаційну безпеку та просування національних інтересів у нашій державі і на сході зокрема».

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 16 лютого 2015 року звільнив Півнюка з посади гендиректора Концерну РРТ через «одноразове грубе порушення трудових зобов'язань».

Тимчасове виконання обов'язків генерального директора КРРТ було покладене на першого заступника гендиректора Володимира Іщука.

Конфлікт в Концерні РРТ почався в квітні 2014 року, коли Кабінет міністрів призначив Півнюка новим керівником КРРТ, звільнивши колишнього гендиректора Костянтина Захаренка. Після зміни керівництва координаційна рада трудового колективу концерну, який виступив на підтримку Захаренка, звинуватила Півнюка, його заступника Володимира Іщука, а також керівника Держспецзв’язку Звєрєва в пособництві самопроголошеній владі так званих Донецької та Луганської «народних республік». Координаційна рада профспілки також заявила, що нове керівництво КРРТ намагається довести підприємство до банкрутства і на його базі створити приватне підприємство.