Київ. 14 травня. УНІАН. Директор сільськогосподарської компанії «Русава-К» (Київська область) Іван Калдін заявляє про спробу захоплення підприємства його міноритарним власником, а також постійні погрози й викрадення з метою заволодіння бізнесом.

«Мене 16-го числа викрали, посадили в мікроавтобус, били, надягли наручники, кульок одягли на голову, вивезли, били дорогою, вимагали, щоб я переписав бізнес на іншу людину. Але коли дізналися, що я є директором, а не засновником, познущалися, побили й викинули біля Дніпра», - повідомив Калдін на прес-конференції в УНІАН, зазначивши, що підтверджують факт побиття фотографії та проведена після цього експертиза.

Він пояснив, що на сьогоднішній день 97% акцій компанії належать Леоніду Мосійчуку, який придбав цей пакет у Марка Пославського, який трагічно загинув у серпні минулого року в Іловайському котлі. Однак, за його словами, міноритарний власник компанії намагається заперечити факт продажу компанії й отримати контроль над агропідприємством.

Крім того, за словами Калдіна, на сьогоднішній день «Русава-К» зупинила свою роботу через захоплення озброєними людьми, які не пускають на підприємство ні керівництво, ні співробітників компанії.

У свою чергу, присутній на прес-конференції технічний консультант «Русава-К» Віталій Карлюк також підтвердив цю інформацію, уточнивши, що озброєні люди перебувають на території підприємства з 30 квітня.

«Ці люди, озброєні автоматами, пістолетами, в кількості, наскільки мені відомо, 27 осіб, заскочили на підприємство, всіх вигнали, відправили у відпустку. На сьогоднішній день підприємство не працює, а це зарплати, податки», - сказав Карлюк.

Водночас, адвокат Денис Ігнаткін зазначив, що на сьогоднішній день майно компанії заарештовано судом, а за фактом викрадення Калдіна порушено кримінальну справу.

Як повідомляв УНІАН, раніше громадський і політичний діяч Володимир Яворівський заявляв, що аграрне підприємство «Русава-К», скориставшись загибеллю в зоні АТО власника компанії Пославського, незаконно привласнив Мосійчук. Він також повідомив, що у зв'язку з цим до правоохоронних органів і Мін'юсту було направлено колективне депутатське звернення.