Чат-бот ProjectGuru на базі месенджера Telegram дає можливість оформити свою ідею в структурований проект.

Київ. 3 грудня. УНІАН. В Україні з'явився інноваційний інструмент для написання креативних і соціальних проектів - чат-бот ProjectGuru на базі месенджера Telegram, створений Фондом сім'ї Богдана Гаврилишина в рамках реалізації програми «Креативна молодь змінить Україну».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила голова фонду Олена Бекреньова.

Відео дня

«Сьогодні ми представляємо новий інструмент щодо роботи з проектним менеджментом «чат-бот»... Його було створено в рамках програми «Креативна молодь змінить Україну» спільно з Українським культурним фондом. Він про проектний менеджмент, і не тільки в креативній сфері. Чат-бот можна використовувати в усіх сферах», - сказала вона.

За її словами, сучасні інструменти дадуть молоді змогу робити свій власний внесок у розвиток маленьких територіальних громад, міст або навіть вирішувати проблеми на національному рівні. Також програма уможливить учаснику перетворити ідею в бізнес-проект.

Координатор програми "Креативна молодь змінить Україну" Вікторія Климчук-Длугач, присутня на прес-конференції зазначила, що цільовою аудиторією проекту є активна молодь, яка хоче змін, віком від 18 до 35 років.

«Молодь хоче простих відповідей на складні питання, також вона хоче, щоб знання були для неї доступні, щоб все, що вона хоче знати, було в смартфоні. Відповідно з'явилася ідея з чат-ботом у Telegram. Він розвивається як одна з соцмереж і як основа і джерело знань... З чат-ботом може почати працювати будь-хто, хто хоче оформити свою ідею в структурований проект, і тут немає обмеження за віком. Просто потрібно мати Telegram у смартфоні або на комп'ютері. Він називається ProjectGuru, - зазначила Климчук-Длугач.

Менеджер з PR і комунікацій Фонду сім'ї Богдана Гаврилишина Маріанна Єлейко додала, що чат-бот ProjectGuru наповнений близькістю до людей. Він дає підказки і розповідає, як переходити від одного етапу створення проекту до іншого.

Керівник програмного відділу Українського інституту, експерт з проектного менеджменту Ірина Прокоф'єва пояснила, що існує багато підходів до управління проектами. Серед іншого, класичні та гнучкі, які дають змогу швидко адаптуватися і вносити зміни у проект.

«У чат-боті ми намагалися використовувати класичний підхід. Звичайно, чат-бот не навчить вас робити проекти. Але він навчить чітко і структуровано описати ідею проекту, чітко її сформулювати і окреслити весь необхідний мінімум для того, щоб ідея була презентована комусь. Особливо, якщо заповнено грантову заявку на можливе фінансування ідеї. Якраз чат-бот у цьому вам допоможе», - сказала вона.

За словами Прокоф'євої, чат-бот допоможе людям, які ніколи не вивчали проектний менеджмент, але яким необхідно створити проект. Відповідно, наявні там шпаргалки допоможуть будь-якій людині.

«Якщо в метро, в таксі вам прийшла чудова ідея, ви можете почати її формулювати й описувати в Telegram. Потім наприкінці ви отримаєте цей структурований документ, який у подальшому можна доопрацьовувати. Але це вже буде чернетка, яку можна створити в зручний момент», - зазначила експерт.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня проводився набір на навчальну програму «Креативна молодь змінить Україну», організовану Фондом сім'ї Богдана Гаврилишина за підтримки Українського культурного фонду.

Програму створено для молодих українців, які готові розвиватися і вкладати отримані знання в розвиток країни.

Довідка УНІАН. Фонд сім'ї Богдана Гаврилишина - благодійна організація, заснована в 2017 році дружиною і дітьми видатного українця, всесвітньо відомого економіста і візіонера доктора Богдана Гаврилишина. Головною місією фонду є підтримка молоді для сталого розвитку ціннісно-орієнтованої України.