Дубровка вважає, що обшуки, які були проведені 25 листопада, мають ознаки «замовної атаки на підприємство з метою знищення підприємства».

Київ. 2 грудня. УНІАН. Обшуки на підприємстві ТОВ «Палп Мілл Прінт» вже призвели до збитків у розмірі 4 млн євро і зірвали контракти на 11 млн євро.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор ТОВ «Палп Мілл Прінт» Олег Дубровка.

Відео дня

Гендиректор ТОВ «Палп Мілл Прінт» розповів, що 25 листопада 2019 року на територію підприємства увірвалося 50 озброєних людей, які нібито супроводжували слідчих Генпрокуратури та Нацполіції. Обшуки тривали з 10.00 до 02.00 наступного дня.

За словами Дубровка, приводом для обшуків стало те, що незадовго до цього, 18 листопада, його підприємство виграло на аукціоні з продажу заставного майна компанії-банкрута ПрАТ «Бліц-Інформ» та придбало виробничі площі банкрута. Придбане майно слугувало заставою «Укрексімбанку» та інших кредиторів ПрАТ «Бліц-Інформ».

Гендиректор ТОВ «Палп Мілл Прінт» зазначив, що після цього «Укрексімбанк» через суд ініціював арешт вже викупленого заставного майна, оскільки торги нібито були проведені з якимось порушенням, а після цього на ТОВ «Палп Мілл Прінт» відбулися обшуки.

«В мене питання до банку - якщо це майно вам таке дороге, то чому ви самі його не викупили?», - додав Дубровка.

Окрім того, він також припускає, що «Укрексімбанк» свого часу надав кредити ПрАТ «Бліц-Інфому», завищивши при цьому вартість заставного майна, а тепер намагається це приховати, заявляючи, що нібито вартість майна на торгах була занижена.

Дубровка допускає також те, що іншою причиною «атаки на його підприємство» може бути спроба вивести з ринку успішного конкурента: «Ми починали у лютому 2018 року. Нас було 30 чоловік. На сьогодні у нас 500 працівників, фонд заробітної плати 15 млн грн в місяць, у нас немає конвертів. Ми - повністю у легальному полі. Якщо це когось зацікавило - то давайте боротися у легальній конкурентній боротьбі».

Він заявив, що через обшуки підприємство вже почало нести збитки: «у мене на сьогодні призупинено контракти на 11 млн євро, а прямі збитки - 4 млн євро».

Дубровка також припускає, що ще одною причиною «замовного обшуку може бути київська земля». Він пояснив, що придбане майно ПрАТ «Бліц-Інформу» знаходиться на землі, в якій, ймовірно, зацікавлений хтось із забудовників, щоби зруйнувати виробничі будівлі, а близько 20 га землі використати під будівництво комерційного житла.

У свою чергу, адвокат, який захищає інтереси ТОВ «Палп Мілл Прінт» Костянтин Пасика, вважає, що «Укрексімбанку» заставне майно ПрАТ «Бліц-Інформу» не потрібне, бо «воно застаріле та зношене і не має якоїсь цінності».

Також він зазначив, що ухвала суду, за якою було проведено обшуки, «не піддається критиці - суддя Карабань надав дозвіл на обшук не якоїсь конкретної фізичної чи юридичної особи, а на адресу «вул. Мурманська, 7», де знаходиться понад 200 підприємств, що орендують у ПрАТ «Бліц-Інформу» майно чи площі, але з обшуком прийшли саме до «Палп Мілл Прінт».

«Найбільш ймовірно, що це є ознаки недобросовісної конкуренції, спроба зупинити виробництво, щоби забрати землю та використати її під забудову», - зазначив адвокат.

Окрім того Пасика зауважив, що «ніхто не бачив заяви «Укрексімбанку», ми лише здогадуємся, що заявник - саме банк, оскільки в ухвалі суду на обшук йдеться, що провадження відкрито в інтересах цього банку за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України - замах на заволодіння, розтрату заставного майна».