Мамука Мамулашвілі заявляє про бездіяльність правоохоронних органів щодо розслідування цієї ситуації.

Київ. 15 жовтня. УНІАН. Командир Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі заявляє про спробу нібито організації вбивства його та членів легіону посадовцем Обухівської райради, що на Київщині.

Про це Мамулашвілі заявив на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Нещодавно було здійснено замах на мене та мого заступника і ще кількох бійців Грузинського легіону в місті Обухів на замовлення Лариси Ільєнко, яка сьогодні є керівником Обухівської районної ради і була раніше членом Партії регіонів. Було використано вогнепальну зброю - був поранений я і мій заступник»,- сказав він.

За його словами, вони звернулися в правоохоронні органи із заявою, але «не бачимо реакції до цього часу». Мамулашвілі стверджує, що нібито була ще одна спроба замовлення його вбивства, але виконавець не зробив цього і готовий дати свідчення правоохоронцям щодо замовника, яким, за його словами, є Ільєнко.

Він вважає, що також до їхнього переслідування причетний і бізнесмен Вадим Столар. Мамулашвілі підкреслив, що бійці Грузинського легіону захищали незалежність України на Донбасі, і «ми втратили не одного бійця в Україні». Він наголосив, що дивною є відсутність реакції правоохоронців на цю ситуацію, яка є загрозливою для життя добровольців, які стали на захист України.

Мамулашвілі нагадав, що в Києві 2 жовтня співробітники спецпідрозділу КОРД зупинили автомобіль з легіонерами, побили їх, пошкодили їхній автомобіль та протримали близько 8 годин у відділенні поліції, після чого, не склавши жодних протоколів про затримання, не пред’явивши жодних звинувачень і, не пояснивши ситуацію в цілому, відпустили їх. Він ствреджує, що до цієї ситуації може бути причетна Ільєнко . При цьому Мамулашвілі наголосив, що під час затримання працівники КОРДу дозволяли собі ксенофобські вислови на адресу грузинів.

Також Мамулашвілі додав, що наступного дня, 3 жовтня, постраждалі легіонери звернулися із заявами до Державного бюро розслідувань та Національного антикорупційного бюро щодо розслідування ситуації, але отримали лише відписки. Зокрема, тоді було звернення до Печерського районного суду Києва, який рішенням від 25 листопада зобов’язав територіальне відділення ДБР внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо вчинення кримінального правопорушення.

Мамулашвілі наполягає на тому, що причиною для протистояння є «фінансові інтереси Ільєнко», яка претендує нібито на базу на Київщині, де сьогодні перебувають бійці Грузинського легіону.