Київ. 12 травня. УНІАН. Український ювелірний дім Lobortas (Київ) представив нагороди у вигляді великого і малого кубків для Міжнародної шахової федерації (FIDE), яка нагородить ними переможця фінального етапу серії Гран-прі FIDE.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив власник Класичного ювелірного дому Lobortas Ігор Лобортас.

«Великий і малий кубки – це головні трофеї чоловічої серії Гран-прі FIDE... Робота зроблена з нетлінних матеріалів, тобто такі кубки зберігатимуть свій вигляд 1000 років», - сказав Лобортас.

Він зазначив, що трофеї виконані зі срібла, золота і діамантів в авторській розробці ювелірного дому Lobortas.

«Це ручна робота, створена без промислових технологій», - додав власник ювелірного дому.

За його словами, великий і малий кубки будуть вручені переможцю фінального етапу: малий кубок назавжди залишиться у переможця ігор, а великий буде передаватися.

«Таким чином, шахова федерація залишить головний трофей у себе чи передаватиме іншій федерації, і щороку на таку нагороду буде дописуватися нове ім'я переможця. А малий кубок назавжди залишиться у переможця, і на нього він зможе дописувати свої власні перемоги», - сказав Лобортас, зазначивши, що малий кубок також має унікальний елемент – печатку.

На думку власника ювелірного дому, виставлення в майбутньому такої нагороди на аукціон може викликати надзвичайно великий інтерес у покупців, а ціни на цей кубок можуть досягти неймовірних висот.

«Можливо, якісь з цих кубків колись буде продаватися за мільйони. Буде продаватися вже не сам трофей, а надбудована на ньому історія. Ми вважаємо, що це поєднання спорту, історії та мистецтва», - сказав Лобортас.

При цьому він підкреслив, що створення двох унікальних кубків, якими будуть нагороджувати переможців у різних видах спору, може дати поштовх до розвитку нової історії світових кубків і трофеїв.

«Україна стала законодавицею нового напряму, і у нас є певні домовленості, що ці розробки будуть продовжуватися і в інших видах спорту», - зазначив Лобортас, уточнивши, що його ювелірний дім має досвід у створенні хокейних, футбольних трофеїв і винагород у бодібілдингу.

Як повідомляв УНІАН, ювелірний дім Lobortas працює над створенням дорогоцінної нагороди для людини або групи людей, які зупинять війну в Україні.

Довідка УНІАН. Класичний ювелірний дім Lobortas створений у 1991 році і займає одне із провідних місць серед світових виробників ювелірних виробів. У ювелірному домі працюють близько 100 майстрів, виробництво розташоване в Києві.

Твори ювелірного мистецтва, створені майстрами будинку Lobortas, завоювали світові ювелірні нагороди, представлені у кількох національних музеях, включені до альбомів і каталогів і зберігаються у приватних колекціях у різних країнах світу.

Фото новини з прес-конференції :http://photo.unian.net/ukr/themes/56865