У ДБР стверджують, що Окружний адмінсуд Києва в порядку забезпечення позову заборонив директору ДБР затверджувати новий склад Ради громадського контролю при ДБР.

Київ. 25 жовтня. УНІАН. В Єдиному реєстрі судових рішень немає інформації про ухвалу, якою заборонено призначати новий склад Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили представники громадської організації «Рада громадського контролю».

Відео дня

Заступник голови ГО Надія Корінна зазначила, що ситуація із забороною призначати переможців інтернет-голосування членами РГК при ДБР є незрозумілою.

Члени ГО зауважили, що на сайті ДБР 22 жовтня, тобто після того, як сплив останній день, впродовж якого директор ДБР Роман Труба був зобов’язаний затвердити новий склад РГК, з’явилась інформація про те, що суд заборонив вчиняти будь-які дії щодо затвердження нового складу Ради.

Водночас, наголошують громадські активісти, ні на сайті суду, ні в Єдиному реєстрі судових рішень немає жодної інформації про відповідну ухвалу судді Окружного адміністративного суду міста Києва Володимира Донця.

Члени ГО повідомили, що у зв’язку з цим вони звернулися з апеляційною скаргою на ухвалу судді Донця до адміністративного апеляційного суду.

Члени громадської організації допускають, що така ухвала існує, і сподіваються, що це стане ясно уже на початку наступного тижня. Якщо апеляційна скарга буде взята до розгляду, то це означатиме, що ухвала дійсно існує, пояснили вони.

Слід зазначити, що ухвалу, яка забороняє Держбюро розслідувань призначати нових членів РГК, суд виніс за позовом адвоката Михайла Коротюка. Він свого часу брав участь у конкурсі до РГК, але не пройшов. 

Фото с прес-конференцій: https://photo.unian.ua/theme/90531-prezentacii-soveta-obshchestvennogo-kontrolya-pervoe-zasedanie-soveta-obshchestvennogo-kontrolya-v-unian.html