Подати заявку для участі у триденному інтенсиві можна до 18.00 24 жовтня.

Київ. 21 жовтня. УНІАН. В Україні розпочався набір на навчальну програму «Креативна молодь змінить Україну», організовану Фондом родини Богдана Гаврилишина.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила голова Фонду Олена Бекреньова.

Відео дня

За її словами, програма створена для молодих українців, які готові розвиватися та вкладати набуті знання у розвиток країни.

Бекреньова додала, що у Фонду є й інші молодіжні програми, зокрема, «Молодіжний делегат України до ООН», за допомогою якої українська молодь отримує нагоду представити країну на міжнародному рівні та усвідомити свою відповідальність за правильний шлях розвитку країни.

Голова Фонду зауважила, що п'ятеро випускників їхніх програм стали народними депутатами нинішнього скликання, крім того, велика кількість випускників працює у органах місцевої влади.

«Відповідальність є ключовою цінністю всіх наших програм. І це основа для побудови успішної України. І ця цінність також стала основою для нашої нової програми «Креативна молодь змінить Україну», - зазначила вона.

За словами директора Українського культурного фонду Юлії Федів, наразі держава фінансує запуск восьми програм з менеджменту різних секторів культури і мистецтва, на кожну з них виділено від 1 до 2 млн гривень, а навчання у кожній з програм мають пройти від 150 до 200 учасників.

Федів додала, що метою організації таких шкіл є підвищення рівня компетенції молоді з сектору культурних та креативних індустрій, набуття ними нових знань та навичок для участі у міжнародних проектах та організації власних.

Як зазначила менеджер з PR та комунікацій Фонду родини Богдана Гаврилишина Маріанна Єлейко, молодь вже проявляє високий інтерес до програми «Креативна молодь змінить Україну» - за перші години після оголошення початку конкурсу було подано близько сотні заявок.

Вона розповіла, що на учасників програми очікує три дні інтенсивного навчання проектному менеджменту за спеціально розробленою програмою, яка базується на методах дизайн-мислення та психологічних теоріях та дозволить учасникам розробити ціннісно-орієнтовані проекти, стати більш ефективними при реалізації своїх креативних ідей, знаходити партнерів та залучати фінанси, а також зробити свої проекти більш медійними та популярними.

У фонді зазначають, що програма буде корисною для організаторів різноманітних фестивалів та заходів, менеджерів креативних просторів, креативних підприємців та інноваторів у сфері культури.

За словами Маріанни Єлейко, буде організовано п’ять шкіл у трьох містах для учасників віком від 18 до 35 років з різних областей країни.

Так, з 1 по 3 листопада у Львові пройде навчання для учасників з Волинської, Тернопільської, Вінницької, Закарпатської та Миколаївської областей, а з 8 по 10 - з Львівської, Чернівецької, Одеської, Полтавської та Житомирської.

Крім того, з 8 по 10 листопада участь у програмі з локальною школою у Києві зможуть взяти учасники з Києва, а також з Київської, Донецької, Херсонської, Кіровоградської та Рівненської областей.

Ще дві навчальні програми проведуть у локальній школі в Харкові: з 15 по 17 листопада для молоді з Харківської, Хмельницької, Запорізької, Чернігівської областей та Криму, а з 22 по 24 - з Луганської, Сумської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Черкаської областей.

Представник Фонду додала, що учасники програми стануть одними з перших, хто отримає можливість скористатися послугами унікального чат-бота – помічника зі створення проектів.

За її словами, бот допоможе у написанні проектів, систематизації інформації, яку треба підготувати для потенційних партнерів, та підкаже, на які питання слід дати собі відповідь, реалізовуючи власну творчу ідею.

Єлейко підкреслила, що участь у програмі безкоштовна для відібраних на конкурсній основі учасників, а організатори покривають витрати на проїзд, проживання та харчування. Реєстрація заявок на участь у навчання, за її словами, триватиме до 18.00 24 жовтня за посиланням, яке можна знайти на сайті Фонду та на Facebook-сторінці програми «Креативна молодь змінить Україну».

Арт-куратор, випускниця програми «Молодь змінить Україну» 2015-го року Юлія Харченко зазначила, що вона проходила схоже навчання в Польщі та, використовуючи набуті знання, змогла пізніше розробити та втілити в життя свій проект - Міжнародний художній симпозіум в Кошице (Словакія).

Харченко наголосила, що подання своїх ідей на різноманітні конкурси та втілення цих ідей в успішний комплексний проект потребує неабияких знань та навичок у сфері менеджменту в креативній індустрії, а саме такі знання може надати програма «Креативна молодь змінить Україну».

Довідка УНІАН. Фонд родини Богдана Гаврилишина – благодійна організація, заснована у 2017 році дружиною та дітьми видатного українця, всесвітньо відомого економіста та візіонера доктора Богдана Гаврилишина. Головною місією Фонду є підтримка молоді задля сталого розвитку ціннісно-орієнтованої України.

Навчальна програма «Креативна молодь змінить Україну» організована за підтримки Українського культурного фонду.

Подати заявку для участі у триденному інтенсиві до 18:00  24 жовтня за посиланням: http://bit.ly/2oQ3uLS.