Також командир Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі заявив, що Держбюро розслідувань і Національне антикорупційне бюро не відреагували на заяви добровольців щодо незаконних дій співробітників поліції.

Київ. 15 жовтня. УНІАН. Командир Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі звинувачує київську поліцію у замовних нападах на добровольців-легіонерів.

Про це Мамулашвілі заявив на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

Він повідомив, що 2 жовтня співробітники спецпідрозділу КОРД зупинили автомобіль з легіонерами, побили їх, пошкодили їхній автомобіль та протримали близько 8 годин у відділенні поліції, після чого, не склавши жодних протоколів про затримання, не пред’явивши жодних звинувачень і не пояснивши ситуацію в цілому, відпустили їх. Лише один правоохоронець сказав, що, мовляв, вибачте, вийшла помилка.

При цьому Мамулашвілі наголосив, що під час затримання працівники КОРДу дозволяли собі ксенофобські вислови на адресу грузинів.

Також він повідомив, що членів легіону затримали та побили після анонімного дзвінка до поліції. Анонім повідомив, що нібито в авто добровольці перевозили зброю.

“Зрозуміло, що зброї ніякої не знайшли”, - підкреслив Мамулашвілі.

За його словами, правоохоронці стежили за членами Грузинського легіону при виїзді з місця дислокації.

«Спочатку переслідували волонтера, який виїхав з нашої бази. Вони поїхали за ним, побили його, але він встиг перетелефонувати і сказати, де знаходиться. Він також сказав, що три цивільних авто його переслідують і таранять. Також я послав туди своїх хлопців, щоб вони подивились, що відбувається. Їх закували в кайданки, поклали на асфальт і почали бити прикладами. Години три все це відбувалося на вулиці, потім затриманих хлопців перевезли у Святошинський відділ поліції, де також нам ніхто нічого не пояснив. І врешті-решт один з поліцейських мені шепнув на вухо: “Хлопці, у нас вийшла помилка”», - повідомив Мамулашвілі.

Він додав, що жодних протоколів про затримання чи обшук автомобіля поліцейські не склали.

Також Мамулашвілі додав, що наступного дня, 3 жовтня, постраждалі легіонери звернулися із заявами до Державного бюро розслідувань та Національного антикорупційного бюро. Однак на сьогодні їм лише відомо, що в ДБР і НАБУ заяви зареєстрували. Жодної іншої реакції від обох структур наразі немає: потерпілих не викликали на допити, не брали пояснення.

Пояснюючи, чому потерпілі звернулись також до НАБУ, Мамулашвілі зазначив, що підозрює, що напад на легіонерів замовила поліцейським підприємниця, яка хоче добитися, аби Грузинський легіон залишив свою базу на території підприємства АТЕК, оскільки планує там будівництво.

“І я в заяві до правоохоронців так і написав. Хочу також зазначити, що ще два місяці тому її особиста охорона скоїла замах на нас, було вогнепальне поранення у мого заступника і в мене… Вона переслідує бізнес-інтерес, оскільки, наскільки мені відомо, вона хоче там будувати якийсь об’єкт”, - сказав Мамулашвілі.