Київ. 21 квітня. УНІАН. Представники громадських організацій Івано-Франківської області закликали Кабінет міністрів відмовитися від планів призначити на керівні посади в Державне агентство лісових ресурсів колишніх «регіоналів», пов'язаних з попередньою владою. Про це в ході прес-конференції в УНІАН повідомили представники громадського руху «Майдан» Алла Шевченко і держпідприємства «Вигодське лісове господарство» Анатолій Вертепний.

«За нашою інформацією, заступником голови Держлісагентства планують призначити Ігоря Тимочка - колишнього чиновника, якого добре знають в Івано-Франківській області і виступають проти цього призначення», - сказала Шевченко.

Вона повідомила, що в січні 2014 року в області відбулося велике віче з участю близько 4 тис. людей, які, за словами Шевченко, висловили недовіру пану Тимочку.

«І зараз його знову хочуть призначити. Корупціонера зі стажем хочуть призначити на керівну посаду. Нам особливо боляче, як у нас йдуть призначення після Майдану, - сказала Шевченко. - Ми хочемо звернути увагу громадськості. Вся Івано-Франківщина готова підтримати нас і не зрадити ідеї Майдану. У нас є звернення до президента, Кабінету міністрів, голови парламенту та народних депутатів - вихідців з Прикарпаття: ми сподіваємося на їх порядність і здоровий глузд. Інакше чекайте Івано-Франківську область під Кабміном».

Своєю чергою Анатолій Вертепний наголосив, що призначення Тимочка, якщо воно відбудеться, буде резонансним і показовим. «Як можна призначати людину, яку звільнили за зловживання, у тому числі у фінансовій сфері? От якраз є свіжа справа новому голові Антикорупційного бюро Артему Ситнику. Покажіть - ви можете працювати чи не можете?» - звернув увагу Вертепний.