За інформацією Віталія Купрія, Матіос намагається влаштуватися в СБУ.

Київ. 23 вересня. УНІАН. Народний депутат України 8-го скликання, правозахисник  Віталій Купрій і журналіст Василь Крутчак закликають генерального прокурора Руслана Рябошапку не допустити повернення колишніх підлеглих екс-заступника генерального прокурора - головного військового прокурора Анатолія Матіоса у військову прокуратуру.

На прес-конференції в агентстві УНІАН журналіст Василь Крутчак заявив, що потрібно не допустити, щоб внаслідок переатестації прокурорів, про яку заявив нещодавно генпрокурор, на своїх посадах знову опинилися підлеглі Матіоса, діяльність яких зводилася до «обілечування бізнесу».

Відео дня

«Рябошапка вважає, що військові прокурори не всі погані. Їм потрібно дати шанс, пройти переатестацію. Я з цим не згоден, і хочу, щоб мене почув генпрокурор Рябошапка. Під час переатестації такі, як Опанасенко (прокурор Віталій Опанасенко – УНІАН), мають великі шанси проскочити. Потрібно брати їхні справи і перепровіряти їх, перепровіряти, чи не виконували такі прокурори незаконні вказівки Матіоса. Ми за те, щоб Матіос, як організатор злочинної групи, не відбувся лише звільненням, а щоб відповів за свої діяння», - сказав Василь Крутчак.

У свою чергу Віталій Купрій додав, що, за його інформацією, Матіос зараз намагається влаштуватися на роботу у Службу безпеки України. «Матіос нікуди не подівся. Пішовши з посади, він залишає вплив на правоохоронців, і нині намагається отримати посаду в СБУ», - зазначив правозахисник.

«Декілька днів тому я зустрівся з Чумаком і запитав, що ви будете робити (з підлеглими Матіоса, які тиснули на бізнес через порушення кримінальних справ - УНІАН)? Він мені повідомив, що на нього впливати ніхто не зможе, і пообіцяв впродовж двох місяців передати всі справи реальним слідчим... І сказав, що займатиметься очищенням військової прокуратури від перевертнів», - додав Віталій Купрій.

Також, у прес-конференції брав участь адвокат Віталій Коломієць.