Загальний бюджет серіалу, до якого входять створення сценарію, тизера і розробка режисерського бачення, становить 530 тис. грн.

Київ. 27 серпня. УНІАН. Український культурний фонд спільно з урядом Канади підтримає проект зі створення сценарію до міні-серіалу "Фермери" з метою популяризації фермерства та відродження українського села.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив продюсер серіалу "Фермери" Олександр Гладунов.

"Ідея молочних ферм вимагає більшої апеляції до суспільної свідомості, до свідомості людей, і ми вирішили шукати різні канали комунікації, як цю ідею донести до суспільства. Одна з ідей, яка виникла, - написати спочатку міні-серіал, а потім створити телевізійний серіал "фермери", оскільки це один із найбільш доступних каналів комунікації", - сказав Гладунов.

Він зазначив, що ідею створення сценарію - перших чотирьох серій та індивідуального презентаційного пакета серіалу - підтримав Український культурний фонд, а грант на створення отримала телерадіокомпанія "Ритм".

Автором сценарію став Олексій Комаровський, який раніше працював над сценаріями до серіалів "Карпатський рейнджер", "Опер за викликом", "Лабораторія любові" та ін. За словами Комаровського, за жанром серіал - комедійне кіно з елементами драми. При цьому прототипами головних героїв є власники сімейної ферми на Рівненщині: сім'я повернулася із заробітків, щоб створити і розвивати власну сімейну ферму в Україні.

Комаровський сказав, що метою його роботи є створення яскравого сценарію, який викличе емоційне співпереживання людей, покаже проблеми і конфлікти людей, яі зв'язали своє життя з селом, у легкій ігровій формі.

Гладунов зазначив, що на сьогодні загальний бюджет серіалу становить 530 тис. грн. До нього входять тизер, сценарій і презентація режисерського бачення. За його словами, презентаційний пакет серіалу буде представлено до кінця вересня. Зйомки серіалу триватимуть на сімейних молочних фермах та інших локаціях Рівненської області, після чого сформований презентаційний пакет буде запропоновано потенційним інвесторам проекту.

Довідка УНІАН. Український культурний фонд - державна установа, створена в 2017 році для підтримки розвитку національної культури і мистецтва в Україні, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду спрямовується і координується Міністерством культури України.

Фото спрес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/88344-press-konferenciya-v-unian-sozdanie-ukrainskogo-seriala-fermery.html