За словами організаторів фестивалю, "біохакінг - це управління здоров'ям, що вимірюється, для досягнення максимальної продуктивності в усіх сферах життя".

Київ. 14 серпня. УНІАН. В Україні 27-29 вересня пройде перший фестиваль біохакінгу як комплексного підходу до управління здоров'ям.

Про це йшлося на прес-конференції в УНІАН.

Фестиваль відбудеться в заміському клубі Equides Club (с. Лісники).

За словами засновника фестивалю, головного лікаря першої клініки біохакінгу в Україні SQLAB Святослава Ханенка, ідея проведення фестивалю пов'язана з тим, що "наступає новий час безперервних змін та дедалі більшої невизначеності, і Україну в цій невизначеності трясе так, як мало кого іншого".

Він переконаний, що Україна і її громадяни сьогодні "стоять перед екзистенціональним вибором: бути нам чи не бути".

Як підкреслив Ханенко, з 1991 року населення України "скоротилася вже практично удвічі, і чим далі, тим справи стають все гірше".

"І ми вважаємо, я вважаю особисто, що здоров'я лідерів України, саме здоров'я як комплексна категорія саме лідерів, як тих, хто несе на собі відповідальність і веде за собою інших, є тим предметом, на якому потрібно сфокусувати сьогодні всі ресурси" , - заявив Ханенко.

За його словами, "біохакінг - це управління здоров'ям, що вимірюється, для досягнення максимальної продуктивності в усіх сферах життя".

Як сказав Ханенко, йдеться не про ті ситуації, коли люди відвідують лікарів лише при появі певної хвороби, а навпаки - про постійне опікування своїм здоров'ям. "Опікуватися здоров'ям, прокачувати його для максимальних показників, для того, щоб бути максимально продуктивним", - додав він.

За його словами, філософія біохакінгу зародилася 10 років тому в Кремнієвій долині в американському штаті Каліфорнія, де зосереджена велика кількість успішних компаній.

"Ми за три роки в першій клініці біохакінгу отримали безпрецедентний досвід. Ми обстежили дуже глибоко і дуже велику кількість людей, саме лідерів, лідерів думки в Україні", - заявив Ханенко.

Він підкреслив, що місія розвитку біохакінгу полягає в подоланні демографічної кризи в Україні.

"Ми переконалися в правильності нашого вибору, що зосереджуватися потрібно на лідерах, щоб біохакінг став мейнстрімом, і після цього цей тренд поширювався на інші верстви суспільства, і таким чином ми подолаємо демографічну кризу", - зазначив Ханенко.

За його словами, у зв'язку з цим виникла ідея провести фестиваль біохакінгу в Україні. "Не просто односторонньо освічувати і робити певні лекції, знімати матеріали, а допомогти лідерам думок у теоретичному і практичному форматі, допомогти гостям фестивалю впливати на контент заходу", - пояснив Ханенко.

Серед цілей фестивалю він назвав допомогу людям сформувати ставлення до свого здоров’я як комплексного ресурсу благополуччя тіла, розуму, духу, соціальних зв'язків і навколишнього середовища, основного вимірюваного і керованого ресурсу, також йдеться про віру в себе, про цінності, які людина істинно усвідомлює і йде до своїх цілей.

У свою чергу, президент CEO Club Ukraine, співзасновник Young Business Club, Executive Club Сергій Гайдайчук зазначив, що чим вище людина піднімається у професійному плані і в бізнесі, тим сильніше підвищується рівень відповідальності, і в першу чергу – відповідальності за інших людей.

"Кількість проектів зростає, кількість ініціатив зростає, але ключове в усьому цьому - це ти, не твої знання, не твої дипломи, не твої стратегії, а твоє здоров'я. І в цьому часто є багато проблем, і тому бізнесмени після 20 років у бізнесі починають опікуватися здоров'ям. Спочатку вони інвестують свій час, свої гроші в розвиток бізнесу, а потім ці гроші і час інвестують у відновлення здоров'я", - сказав Гайдайчук.

"Крім того, що ми повинні відповідати перед собою за своє здоров'я, ми повинні також цю ідею нести серед людей. Ми повинні робити це модним", - заявив Гайдайчук і додав, що потрібно об'єднувати лідерів, які мають репутацію і до думки яких прислухаються.

На думку члена правління KMBS Allumni Євгена Саранцова, стан здоров'я людини говорить про його бізнес і проекти, про його лідерство як елемент, що "вбудований" у людину. "Якщо у тебе немає ресурсів, твоє оточення дуже швидко розуміє, що ти не ресурсний, і вони не вірять у твою спроможність зробити якусь трансформацію, зробити якийсь наступний лідерський крок", - сказав Саранцов.

Він вважає, що управляти здоров'ям не лише модно, але й дуже вигідно, і фестиваль біохакінгу повинен дати розуміння інструментів управління здоров'ям. "Робити це краще, і робити краще трансформації в Україні, і інвестувати у здоров'я як у свій потужний лідерський потенціал", - додав він.

Як зазначив керуючий H Club Олег Стрельников, серед успішних і відомих бізнесменів, політиків і спортсменів "хтось вміє блискуче керувати своїм здоров'ям, а хтось не вміє це робити", на фестивалі будуть озвучені практичні поради, як правильно підходити до теми біохакінгу.

«Для себе, завдяки моїм колегам і друзям, я зрозумів, що це просто нове ставлення до життя. До здоров'я як частини життя можна ставитися теж по-різному, і витрачати на нього зусилля і гроші або не звертати на нього уваги як на щось, що дісталося нам даром", - сказав Стрельников і висловив сподівання, що фестиваль започаткує модний тренд свідомого ставлення до власного здоров'я.

На фестивалі очікується участь 250 осіб - представників підприємницької, творчої, громадської та інтелектуальної еліт України для формування екосистеми, в якій здоров'я стає первинної цінністю, головним ресурсом і надійним фундаментом для розвитку України, заявили його організатори.

На фестивалі будуть представлені шість преміальних українських спільнот: H Club (акцент - вплив), CEO Club Ukraine (акцент - репутація), Young Business Club (акцент - молода енергія підприємництва), The Aspen Institute Kyiv Alumni Club (акцент - інтелект), Executive Club Ukraine (акцент - управління топ-менеджменту), і A Club (акцент - фінансовий рівень).

В рамках фестивалю очікується виступ 30 спікерів (міжнародні експерти в біохакінгу, професіонали в управлінні здоров'ям), а лідери думок поділяться експертизою і особистим досвідом трансформацій.

Крім теорії і практики, на фестивалі гостям будуть запропоновані різні розваги.

При цьому Ханенко підкреслив, що учасники матимуть повну свободу вибору, і кожен зможе представити свою програму.

За його словами, на фестиваль вже продаються квитки. Перші квитки, або так звані early birds tickets, коштують 300, 400 і 500 євро.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/87969-press-konferenciya-v-unian-po-sluchayu-provedeniya-v-ukraine-pervogo-festivalya-po-biohakingu.html