Так, кандидат на 215-му окрузі Богдан Яременко заявив, що на його окрузі у день голосування за заявами їхніх представників тричі складали протоколи за участю поліції.

Київ. 22 липня. УНІАН. Переможці парламентських виборів за даними екзит-полів - кандидати в народні депутати України по одномандатним виборчим округам Києва від політичної партії «Слуга народу» розповіли про маніпуляції та фальсифікації, до яких вдавались конкуренти у день виборів, 21 липня.

Про це вони розказали на прес-конференції в УНІАН.

Так, кандидат по 211-му округу Олександр Юрченко зазначив, що як таких порушень під час голосування не було. "Але ми ще раз стали свідками того, що та "сітка" (висуванця партії «Європейська солідарність» Володимира Прокопіва), про яку ми зазначали і щодо якої зверталися в правоохоронні органи (щодо масового підкупу виборців), вона існувала", - сказав він.

Кандидат по 212-му округу Максим Перебийніс підкреслив, що були певні порушення: незаконна агітація під час «дня тиші» і голосування, були спроби голосування за документами, які не можуть бути застосовані, також спроби зіпсувати бюлетені чи видати більшу кількість бюлетенів. "Вони були всі зафіксовані, я думаю, вони суттєво не вплинули на результати на нашому окрузі", - заявив він.

Водночас, кандидат по 213-му округу Артем Дубнов, зі свого боку, розповів, що на його окрузі день та ніч виборів, на відміну від всієї кампанії, пройшли досить спокійно.

На 214-му окрузі, як зазначив кандидат Сергій Швець, було багато порушень до дня голосування. "В день голосування найбільш масове порушення, яке було зафіксовано і спостерігачами, і членами комісій, це була незаконна агітація у різний спосіб", - зазначив Швець.

Також кандидат на 215-му окрузі Богдан Яременко заявив, що на його окрузі у день голосування за заявами їхніх представників тричі складали протоколи за участю поліції. "Один раз - проникнення, незаконний захід представника політичної партії "Європейська солідарність" у кабінку для голосування з іншою людиною. Ми зафіксували також факт підписання однією з голів ДВК контрольних талонів замість громадян... І зафіксовано випадок підвозу, довозу громадян і супровід їх на виборчих дільницях", - розповів Яременко.

Кандидат на 216-му окрузі Леся Забуранна розповіла, що на її окрузі у день голосування на засідання прийшов в абсолютно нетверезому стані голова ДВК і не зміг провести засідання, потім поліція встановила, що у цього громадянина підроблений паспорт. "Дуже швидко всі зорієнтувалися, було проведене екстрене засідання, було замінено голову, і це дозволило провести демократичне волевиявлення", - розповіла Забуранна.

Кандидат на 217-му окрузі Мар'яна Безугла нагадала про «сітку» з підкупу виборців в її окрузі, на яку напередодні закликала правоохоронців, Центральну виборчу комісію та президента звернути увагу. "Ця сітка активізувалася у нас безпосередньо в день виборів. Зранку вдалося, залучивши поліцію, наших юристів сповільнити процес... Далі під контролем наших спостерігачів, членів комісій не було таких виражених порушень, які було зафіксовані на початку дня виборів. Також мали місце різні провокації", - сказала вона.

Зі свого боку, кандидат на 218-му окрузі Дмитро Гурін заявив, що, до прикладу, один з членів ДВК викинув у вікно скотч, і комісія не могла запакувати документи, щоб відвозити їх в ОВК. "Була агітація від мого імені в «день тиші». Ми подавали заяву в поліцію, я сподіваюся на кримінальне провадження.

Кандидат на 219-му окрузі Микола Тищенко не деталізував, але заявив, що його перипетії на виборчому окрузі колись зможуть стати сюжетом для цікавої детективної стрічки.

Кандидат на 220-му окрузі Ганна Бондар розповіла, що на її окрузі в день виборів було не дуже багато порушень, здебільшого незначні - відсутність інформаційних плакатів про кандидатів на дільницях, пломби не було на урні або заклинило сейф з бюлетенями тощо.

Крім того, кандидат на 221-му окрузі Анна Пуртова заявила, що в день виборів було зафіксовано ряд порушень на її окрузі, вони всі передані в правоохоронні органи.

Кандидат на 222-му окрузі Роман Грищук розповів, що серед іншого на його окрузі була спроби "каруселі", були спроби контрольованого голосування, але їх вдалося уникнути.

Кандидат на 223-му окрузі Людмила Буймістер зазначила, що були прямі заклики від опонентів голосувати за них з розголошенням результатів попередніх екзит-полів до закриття виборчих дільниць, були спроби влаштувати провокації на ОВК, але вдалося їх уникнути завдяки злагодженій роботі.

Фото з прес-конференціїhttps://photo.unian.ua/theme/87501-kievskaya-komanda-partii-sluga-naroda-pobediteli-na-parlamentskih-vyborah.html