Безугла наголошує, що після виявлення інформації щодо «скупки голосів» виборців опонентами відбулася «інформаційна провокація», що начебто голоси купує її команда.

Київ. 18 липня. УНІАН. Кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 217 у Києва Мар’яна Безугла заявляє про поширення компрометуючих дезінформаційних матеріалів про неї та «провокації» у засобах масової інформації.

Про це вона сказала на прес-конференції в УНІАН.

Коментуючи інформацію щодо виявлення незаконної «сітки» з підкупу виборців у її окрузі, Безугла заявила: «Після того, як ми подали заяву в поліцію, після того, як були оприлюднені ці дані, проти нас була здійснена примітивна провоція. Прибули журналісти телеканалу «Прямий», який підконтрольний Петру Порошенку. Разом із журналістами телеканалу «Прямий» в тому ж автомобілі прибули так звані місцеві мешканці».

За словами Безуглої, «люди, лояльні телеканалу «Прямий», розповіли на камери, що їм серед ночі телефонують представники партії «Слуга народу» і пропонують продати голос за 50 гривень».

«Так, молодий хлопець на камери розповів, що він знає наших волонтерів, яким заплатили гроші… Ми виявили, що цей хлопець – Ігор Середа – член молодіжного крила партії «Європейська солідарність». За інформацією очевидців, саме він організував скупку голосів на президентських виборах 2019 року», - сказала кандидат у депутати.

Того ж дня ввечері, додала Безугла, вона мала зустріч з виборцями, на яку запросила представників цього телеканалу, але ті «відмовилися». «Як ми бачимо, їх не цікавлять справжні проблеми мешканців Оболоні, а тільки красива картинка, яку можна сформувати, щоб дискредитувати партію «Слуга народу», виставити в найгіршому світлі», - заявила Безугла.

Кандидат у депутати додала, що вони мають фото автомобіля телеканалу «Прямий» і журналістів, які з нею спілкувалися.

Згодом, заявила вона, на «Прямому» вийшов сюжет про те, що представники партії «Слуга народу» «телефонують о 6-й ранку і хочуть купити голос за 50 гривень».

«Я відповіла на багато запитань, спілкувалися ми орієнтовно 15 хвилин. Але моє інтерв’ю так і не вийшло на першому каналі. Але фрагменти інтерв’ю, яке вони записали зі мною, пішло в ефір «112-го каналу», - сказала Безугла.

Своєю чергою, керуючий партнер Mitrax attorneys at law, адвокат Кирило Фесик звернув увагу на те, коли саме приїхали журналісти. «Ми за день до цього звернулся до правоохоронних органів та скликали прес-конференцію. Через день телеканал «Прямий»… Якщо хтось не бачив цей сюжет, можете його подивитися, оскільки він, з точки зору журналістських стандартів, з нашого боку, не витримує жодної критики», - сказав адвокат.

Говорячи про те, що начебто хтось о 6-й ранку телефонує і пропонує 50 грн, Фесик зауважив, що «всі адекватні люди розуміють, що якщо хтось хоче когось загітувати, то навряд чи він буде телефонувати о 6-й ранку та пропонувати 50 гривень».

«По-друге, йдеться про те, що роздаються кепки та майки з символікою партії. Ми абсолютно відкрито йдемо на вибори. У нас абсолютно прозорі фонди фінансування, і у Мар’яни також. Вони наповнюються відповідно до законодавства і відповідно до законодавства вони витрачаються», - підкреслив Фесик.

Він також заявив, що «ніхто на сьогоднішній день до правоохоронних органів не звертався проти нас, оскільки розуміє, що це буде завідомо необґрунтоване звернення до правоохорнних органів, що теж злочин».

Безугла повідомила, що поширюються газети з компрометуючим матеріалом та дезінформацією про неї.

Своєю чергою, присутня на прес-конференції журналістка «Прямого» Маргарита Стецюк сказала: «Зараз пряма офіційна заява від «Прямого» каналу: Ця жінка, Мар’яна Безугла, вона неприкрито бреше про те, що «Прямий» канал приїжджав на своїй машині і машиною привозив якихось людей, яких начебто писав потім для своїх коментарів».

«Прямий» канал приїхав декілька днів (тому – УНІАН) на округ… Там працювала журналістка «Прямого» каналу Анна Можаровська. До неї фактично почали вибігати люди, мешканці цього округу, мешканці будинку цієї пані, і фактично звертати увагу на все те, що там відбувається», - сказала Стецюк і додала, що, за їхньою інформацією, там відбувається «підкуп виборців зі «Слуги народу».

Журналіст припустила, що в подальшому, після «наклепу» на канал, він може звернутися із заявою до правоохоронних органів.

«На зйомки приїжджала машина, у якій був оператор, журналіст і водій. Все», - запевнила Стецюк.

У відповідь Фесик заявив, що в них є можливість звертатися до правоохоронних органів та суду. «Якщо це не відповідє дійсності - звертайтеся до суду та до правоохоронних органів. Є така процедура – спростування інформації. Я думаю, журналістам телеканалу «Прямий» вона добре відома. Якщо ви доведете, що ми десь сказали брехню, ми, звісно, спростуємо інформацію», - сказав Фесик.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/87240-press-konferenciya-v-unian-na-temu-massovyy-podkup-izbirateley-v-odnomandatnom-izbiratelnom-okruge-217-kieva-v-kieve.html