Юрченко закликав правоохоронні органи звернути увагу на цю справу та вжити відповідних заходів, взяти списки і викликати людей на допит.

Київ. 15 липня. УНІАН. Громадський активіст, кандидат в народні депутати в одномандатному мажоритарному окрузі №211 Олександр Юрченко звернувся до правоохоронних органів через масовий підкуп виборців та незаконну агітацію на його окрузі.

Про це він повідомив під час прес-конференції в УНІАН.

Він нагадав, що напередодні, у мережі з’явилися матеріали, в яких міститься інформація про людей, які отримали кошти від висуванця партії «Європейська солідарність» Володимира Прокопіва в передвиборчій кампанії 2019. Зокрема, було оприлюднено відео на якому люди, не знаючи, що їх знімають, стверджували, що є агітаторами партії Прокопіва і за свою роботу отримували «мотивацію» у розмірі 1 тис. гривень. На одному з відео чітко видно жінку, яка підтверджує, що виступала, як «волонтер» від партії Прокопіва і знала, що підкуп голосів карається законом, але, тим не менш, погодилася. Вона підтвердила, що отримала виплату двічі по 1 тис. грн.

У зв’язку з цим, як зазначив Юрченко, він подав заяву до відділу поліції на перевірку факту злочину.

«Я хотів би публічно звернутись до Міністерства внутрішніх справ України та особисто до Арсена Авакова, щоб він взяв на персональний контроль цю справу. Ми не будемо закривати очі на ті речі, які роками відбувалися в Україні», - зазначив він.

Юрченко також закликав правоохоронні органи звернути увагу на цю справу та вжити відповідних заходів, взяти списки і викликати людей на допит.

«Також, я хочу, щоб на це звернула увагу Центральна виборча комісія України, тому що кандидат, який підозрюється в скупці, не повинен брати участь у виборах. Кожен повинен нести відповідальність за свої вчинки. На цей раз ніхто не заплющить очі і не відкладає діло у далекий ящик. Ми не маємо право сидіти склавши руки. Ми маємо очистити державу від корупціонерів і мародерів, від хабарників і лицемірів», - підкреслив Юрченко.

Керуючий партнер Mitrax Attorneys at law, адвокат Кирило Фесик зазначив, що після аналізу цієї інформації, стало зрозуміло, що є підстави для звернення в правоохоронні органи.

«І вважаємо, що необхідно кваліфікувати дані діяння як злочинні, а саме за частиною 3 ст. 157 та частини 4 ст. 160 – підкуп та перешкоджання виборчому процесу... Ми також звернулися до Служби безпеки України і чекаємо на відповідну реакцію, оскільки вважаємо, що до створення даної "сітки" мають відношення особи, які мають відповідні владні повноваженні на сьогоднішній день», - підкреслив адвокат.

Фото з прес-конференціїhttps://photo.unian.ua/theme/87141-press-konferenciya-v-unian-na-temu-massovyy-podkup-izbirateley-na-odnomandatnom-izbiratelnom-okruge-211-kieva.html