Згідно з підписаною угодою про партнерство, «Піреус Банк МКБ» може брати участь у всіх програмах фонду з підтримки фінансування малого і середнього бізнесу, деякі з яких реалізуються у співпраці з ініціативою Європейського Союзу EU4Business.

Київ. 10 липня. УНІАН. Німецько-український фонд (НУФ) та «Піреус Банк МКБ» підписали угоду про партнерство з метою спільної реалізації програм фонду з підтримки фінансування малого і середнього бізнесу, частина з яких буде представлена в національній валюті в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business.

Відповідну угоду підписали виконавчий директор НУФ Олег Стринжа і голова правління «Піреус Банк МКБ» Сергій Наумов на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Німецько-український фонд відзначає високу зацікавленість банків України до розширення кредитування підприємств малого та середнього підприємництва, які довели свою надійність і стабільність роботи за результатами фінансових криз останніх років. Таку зацікавленість демонструє і «Піреус Банк МКБ», з яким сьогодні ми і підписуємо угоду про партнерство», - зазначив Стринжа.

За його словами, згідно з підписаною угодою про партнерство, «Піреус Банк МКБ» може брати участь у всіх програмах НУФ з підтримки фінансування малого і середнього бізнесу, деякі з яких реалізуються у співпраці з ініціативою Європейського Союзу EU4Business.

Присутній на прес-конференції голова правління «Піреус Банк МКБ» Сергій Наумов зазначив, що партнерство з НУФ є важливим етапом у стратегії банку, в роботі якого основний фокус - це сектор малого та середнього бізнесу.

«Ми працюємо на ринку України з 2008 року. Малий і середній бізнес обіймає понад 40% у роботі нашого банку. Це і депозити, і поточні рахунки. Також, ми надаємо кредитні ресурси, які їм необхідні, факторинг і овердрафти», - зазначив він.

Наумов наголосив, що співпраця з НУФ дозволить не тільки отримати фінансування, а й обмінюватися інформацією, досліджувати ринок, розвивати малий і середній бізнес.

«Також майбутні позичальники «Піреус Банк МКБ» зможуть скористатися можливістю здешевлення відсоткової ставки за своїми інвестиційними кредитами завдяки співпраці НУФ з місцевими органами влади. На сьогодні діють спільні програми НУФ з Київською міською державною адміністрацією, Тернопільською та Харківською державними обласними адміністраціями, за якими надається компенсація відсотків на рівні 50% за рахунок коштів місцевих бюджетів. Аналогічні програми найближчим часом плануються до запуску в Київській, Черкаській, Одеській та Рівненській областях», - повідомив він.

Також присутній на прес-конференції в.о. директора Німецько-українського фонду Валерій Майборода зазначив, що після підписання угоди «Піреус Банк МКБ» матиме доступ до всіх кредитних програм фонду.

«Сьогодні працюють чотири кредитні програми: мікрокредитування, підтримка малого і середнього бізнесу в сільській місцевості, підтримка малого і середнього бізнесу в пріоритетних галузях і підтримка інвестиційних проектів. До кінця цього ми плануємо запустити програму енергоефективності малих і середніх підприємств», - зазначив він.

Довідка УНІАН. Німецько-український фонд було засновано Кабінетом міністрів України, Національним банком України та Німецьким державним банком розвитку KfW. Поточне управління діяльністю НУФ здійснює Державна установа Міністерства фінансів України «Офіс адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва».

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/86937-press-konferenciya-v-unian-na-temu-nemecko-ukrainskiy-fond-i-ao-pireus-bank-mkb-podpisali-soglashenie-o-partnerstve.html