Про це кандидати в депутати розповіли на прес-конференції в УНІАН за участю голови партії Дмитра Разумкова.

Київ. 3 липня. УНІАН. Кандидати в народні депутати від партії "Слуга народа" на позачергових виборах в одномандатних округах у Київській області представили, з якими планами та ініціативами балотуються до Верховної Ради.

Про це вони розповіли на прес-конференції в УНІАН за участю голови партії Дмитра Разумкова.

Зокрема, кандидат в окрузі № 90 до Верховної Ради на виборах 21 липня від партії "Слуга народу" Юрій Нестерчук наголосив, що виступає за скасування депутатської недоторканності, за прийняття закону щодо притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення, за викорінення корупції та децентралізацію влади.

Кандидат в окрузі № 91 Олег Дунда переконаний, що має два головних завдання: повне очищення влади від корупції та ефективне представництво інтересів виборців на національному рівні.

Кандидат в окрузі № 92 Валерій Колюх вирішив приєднатися до команди президента Володимира Зеленського та запропонувати свої знання і досвід для впровадження європейських цінностей та стандартів для справедливості та добробуту людей. За його словами, законопроект про місцеві референдуми буде одним з перших, який він внесе до парламенту у разі обрання депутатом.

Кандидат в окрузі № 93 Анна Скороход вирішила стати депутатом, щоб показати та довести, що влада буває чесною, відкритою та прозорою. Ідучи до парламенту, ставить за мету домогтися, щоб кожен громадянин мав реальний вплив на владу, і наша країна впевнено крокувала до прямої демократії. Одним з перших законопроектів, який внесла б до парламенту в разі обрання депутатом, був би проект закону, який стосувався захисту навколишнього середовища та заборони використання пластику, другий – щодо заборони монополій.

Кандидат в окрузі № 94 Олександр Дубінський у Верховній Раді планує добиватися початку справжньої, а не декларативної боротьби з корупцією, реальної децентралізації, збільшення коштів місцевих бюджетів та запровадження механізмів, які унеможливлюють зловживання з коштами громади з боку чиновників.

Кандидат в окрузі № 95 Олександр Горобець виступає за формування чіткого реєстру новобудов шляхом створення системи містобудівного кадастру, за введення персональної відповідальності депутатів місцевих рад за голосування за незаконні рішення. Об’єднання територіальних громад, на його думку, має відбуватися виключно на добровільних засадах, а не імітувати гру в демократію.

Кандидат окрузі № 96 Ольга Василевська-Смаглюк вважає, що перемога Зеленського на виборах президента продемонструвала, що суспільство втомлено від старих політиків. Вона виступає за реформування антикорупційних органів та боротьбу з корупцією.

Кандидат в окрузі № 97 Микола Галушко, потрапивши до Верховної Ради, хоче домогтися чіткого і обов’язкового дотримання законів для кожного, також виступає за скасування депутатської недоторканності.

Кандидат в окрузі № 98 Сергій Бунін виступає за докорінну зміну системи влади, заявляє, що йде до парламенту відстоювати права всіх українців.

Зі свого боку, голова партії Разумков підкреслив, що сподівається на велику кількість мандатів у Верховній Раді для реалізації усіх поставлених завдань.

"Я сподіваюся, що достатньо високою буде оцінка і очікування суспільства 21 липня, і партія "Слуга народу" отримає велику кількість мандатів для того, щоб реалізовувати усі ті задачі, які були поставлені перед Володимиром Зеленським, а сьогодні – і перед представниками його команди", - заявив голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.