Київ. 26 червня. УНІАН. Розроблений за підтримки уряду Німеччини курс "Цифрова взаємодія громадянина і органів публічної влади" з роботи з юридично значимими електронними документами в рамках проекту «Реформа управління на сході України II» який виконується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, сприятиме розвитку електронного документообігу в Україні.

Про це повідомила кандидат фізико-математичних наук, науковий співробітник Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова Національної академії наук України Анастасія Гречко на прес-конференції в УНІАН, присвяченій презентації навчального курсу.

«Я хочу представити вам курс "Цифрова взаємодія громадянина і органів публічної влади", який розроблений в рамках даного проекту і в першу чергу орієнтований на представників бізнесу та органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій. Метою цього курсу є формування навичок і вмінь для користувачів курсу, які б дозволили їм створювати, підписувати або перевіряти електронні документи, обмінюватися ними і архівувати їх», - повідомила Гречко.

За її словами, курс розбитий на три частини лекційних матеріалів і містить два практичних заняття, які дозволяють засвоїти теоретичний матеріал на практиці. Крім того, вона повідомила про наявність безкоштовного сервісу створення електронних документів з використанням Mobile ID.

«Люди можуть вивчити цей матеріал, використовуючи послугу Mobile ID для того, щоб підписати електронний документ», - додала експерт.

За словами голови громадської організації «Електронна демократія» Володимира Фльонца, який також був присутній на заході, даний сервіс планується вдосконалити і далі шляхом надання можливості не тільки користувачам перевіряти файли і накладати підписи, але і використовувати цей сервіс для інтеграції в інші розробки, що особливо важливо для малого і середнього бізнесу.

«Таким чином можна дуже швидко інтегрувати можливості накладання перевірки підпису з міжнародного європейського формату в бізнес-завдання і ще більше прискорити ведення електронного документообігу на підприємстві, сприяти розвитку електронного документообігу в Україні», - зазначив експерт.

Як зазначив  координатор проекту «Реформа управління на сході України II» Олексій Кубар, даний курс є дуже зручним для користувачів.

«За сприяння GIZ був розроблений курс навчання роботи з юридичними значимими електронними документами ... Саме з просвітницькою метою ми підтримали експертну групу, яка розробила курс, він вийшов дуже вдалим і зрозумілим», - зазначив Кубар.

Захід відбувся за підтримки проекту «Реформа управління на сході України II», що виконується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального уряду Німеччини.

У прес-конференції брали участь: Олексій Кубарь, координатор проекту «Реформа управління на сході України II», що виконується GIZ за дорученням Уряду Німеччини;  Анастасія Гречко, кандидат фізико-математичних наук, науковий співробітник Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова Національної академії наук України; Володимир Фльонц, голова громадської організації «Електронна демократія».  

Модератор: Андрій Мелащенко.

Довідка УНІАН. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей в галузі міжнародного співробітництва для сталого розвитку. Пріоритетними напрямками співробітництва Німеччини з Україною є: ефективне державне управління, енергоефективність, сталий економічний розвиток. Крім того, німецьке співробітництво охоплює запобігання ВІЛ, СНІДу, а також подолання кризової ситуації на сході країни. При цьому особлива увага приділяється підтримці українських громад, які взяли внутрішньо переміщених осіб.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/86546