Київ. 24 березня. УНІАН. В Україні презентовано національний соціальний проект «Форум громадянської освіти», місія якого полягає у підготовці українців до життя у справжньому громадянському суспільстві.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила координатор проекту «Академія навичок» Марія Богуслав.

За її словами, в рамках Форуму громадянської освіти передбачено реалізацію різноманітних інтерактивних заходів, що дозволять об’єднати людей за темами, які нині є найгострішими у суспільстві: протидія корупції, дотримання прав і свобод, системна співпраця громадськості та влади, розвиток ОСББ, соціальне підприємництво.

Відео дня

Крім того, в рамках Форуму громадянської освіти буде започатковано телемости між Україною та країнами Євросоюзу, США, Канадою, Австралією за участю провідних експертів та лідерів громадської думки.

«Місією Форуму громадянської освіти є побудова демократичного суспільства, заснованого на знаннях. Саме від знань та якісних навичок залежить вміння людей конкурувати на ринку праці, представляти себе і розвивати свою власну країну і громадянське суспільство», - сказала Богуслав.

Вона повідомила, що в рамках форуму планується відзняти 100 відеолекцій на різні теми, розробити тисячу тестів, провести 10 семінарів і п’ять телемостів.

«У нас уже є партнери з інших країн, які будуть розвивати певні питання в рамках проекту», - сказала Богуслав.

За її словами, цільовою аудиторією проекту є жителі міст і студенти. «У нас немає обмежень за віком, за регіонами. Наше прагнення - покрити якомога більше цільової аудиторії», - додала вона.

Як сказала Богуслав, проведене «Академією навичок» у лютому 2015 року соціологічне дослідження засвідчило, що за останній рік майже на 40% зросла кількість активних людей, які розраховують на власні вміння. Вона зазначила, що до Революції гідності таких людей було 13%. «Але цим людям все одно не вистачає конкретних механізмів і технологій, і саме цим механізмам ми будемо навчати», - повідомила Богуслав.

Для участі у проекті вже зареєструвалися 4,5 тис. осіб. «Головною метою проекту, окрім навчання, є фінальний результат - працевлаштування, знаходження партнерів, однодумців за певними темами», - сказала Богуслав.

«Ми плануємо, що наша база даних інтелектуалів може стати фактично кадровим резервом держави», - додав голова Українського молодіжного форуму Станіслав Куценко.