Діяльність попереднього менеджменту призвела до того, що на підприємстві упродовж багатьох місяців не виплачували зарплату, були відсутні матеріали, паливо, спецодяг, засоби індивідуального захисту.

Київ. 11 червня. УНІАН. Керівництво «Черкасиобленерго» заявляє про інформаційну атаку проти підприємства з метою повернення попереднього менеджменту, діяльність якого дестабілізувала роботу компанії.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова профкому "Черкасиобленерго" Олександр Чорний.

«Останніми днями навколо" Черкасиобленерго "склалася дуже неприємна ситуація. Одночасно з'явилося кілька статей негативного характеру про нашу компанію, про наше керівництво. Також інформація з різних джерел і від нашої служби безпеки говорить про те, що попередній керівник нашого підприємства Світлана Кузьмінська готується до реваншу і хоче зайти на наше підприємство як голова правління», - сказав Чорний.

Він зазначив, що діяльність попереднього менеджменту призвела до того, що на підприємстві упродовж багатьох місяців не виплачували зарплату, були відсутні матеріали, паливо, спецодяг, засоби індивідуального захисту. Все це в підсумку призвело до страйкових дій.

За його словами, з приходом нового керівництва, протягом останніх двох років роботу підприємства вдалося стабілізувати, а люди регулярно отримують зарплати.

Він повідомив, що на розширеному профспілковому комітеті підприємства було прийнято рішення звернутися до керівництва країни з проханням не допустити повернення в компанію попереднього менеджменту.

«Було прийнято рішення направити листи прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману і президенту України Володимиру Зеленському», - сказав Чорний.

У свою чергу, директор з правових, майнових та корпоративних відносин "Черкасиобленерго" Катерина Беспалова зазначила, що компанія направила позови про захист честі, гідності та ділової репутації у зв'язку з публікаціями в ЗМІ.

«З огляду на недостовірну інформацію, поширену в засобах масової інформації, юридичним відділом «Черкасиобленерго» підготовлено і направлено позови про захист честі, гідності і ділової репутації», - сказала вона.

За її словами, недостовірна інформація, яка була поширена в ЗМІ, пов'язана з укладенням мирових угод між «Черкасиобленерго» та підприємством «Азот».

«Угоди було підписано і направлено до Господарського суду Черкаської області для затвердження. Суд при розгляді умов мирових угод виходив з того, що з липня 2018 року по квітень 2019 року через неефективну роботу Виконавчої служби було стягнуто на користь «Черкасиобленерго» тільки 7 млн грн з 1,9 млрд грн. За період утвердження мирових угод на транзитні рахунки обленерго надійшло 18,8 млн грн, цього місяця ми також очікуємо платіж, загальна сума становитиме 30 млн грн, що свідчить про ефективність укладених мирових угод», - зазначила вона.

Диспетчер Віктор Антонюк зазначив, що колектив підприємства виступає категорично проти повернення попереднього менеджменту в компанію.

«Попередники своїми «умілими» діями призвели до розвалу нашого підприємства, яке для нас є рідним. За ці два роки, які ми боремося за своє підприємство, ми захистили не тільки його, а й свою честь і гідність. У нас є робота, стабільна зарплата, ми можемо дивитися в завтрашній день і можемо складати якісь плани», - сказав Антонюк.

Інженер Тетяна Моцик заявила, що трудовий колектив зробить все можливе, щоб не допустити повернення попереднього керівництва.

«Я хочу сказати наступне: не вийде у неї нічого! Ми станемо живою стіною перед обленерго і не допустимо її до керівного крісла, до печатки, до держреєстру», - сказала Моцик.

Після завершення прес-конференції співробітники і керівники «Черкасиобленерго» вирушили на мирну акцію під стіни Кабміну та Адміністрації президента.