Адвокатське об’єднання створено, в тому числі, і для захисту інтересів громадян України, які виїхали з окупованого Криму, але мають там низку невирішених питань як майнового, так і життєвого характеру.

Київ. 10 червня. УНІАН. Російський адвокат Микола Полозов відсьогодні захищатиме інтереси українців в адвокатському бюро “Полозов і партнери”.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, він вже отримав в Україні адвокатський статус та почав вивчати українську мову.

Також він повідомив, що вирішив відкрити адвокатське об’єднання у Києві для того, щоб захищати інтереси громадян України, насамперед мешканців Криму, які були змушені залишити півострів, але в яких там залишалася низка невирішених питань, що стосуються численних життєвих і побутових справ, наприклад, рухомого і нерухомого майна, яке залишилось на окупованому півострові.

В свою чергу, партнер Полозова по адвокатському об’єднанню Володимир Кутовой зазначив, що адвокатське об’єднання має намір захищати українців перш за все у кримінальному процесі в Україні, зокрема, й на тимчасово окупованих територіях.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно того, що Україна не визнає будь-яких правочинів російської влади в анексованому Криму, Полозов зауважив, що попри це українцям все одно варто захищати свої інтереси в окупаційних судах Криму. Оскільки їхні рішення, навіть негативні, в подальшому стануть підставою для звернення до міжнародних судових інстанцій, рішення яких Росія не зможе ігнорувати.

“Візьмемо для прикладу - є певне умовне майно. Його ж при окупації не просто відібрали, а щоб приховати сліди цього злочину, російська влада, наближені до влади бізнесмени проводили цілі ланцюжки різноманітних угод, щоб замести сліди, і розмотування цих ланцюжків можна здійснити лише в рамках російської юрисдикції. А в результаті можна отримати базисні документи, які Україна, звісно, не визнає, але вони можуть слугувати основою для прийняття рішень українськими судами і для подальшого звернення до міжнародних інстанцій. Тому що звернутися до міжнародного арбітражу на підставі того, що у мене був будинок у Криму, а в мене його відібрали - цього буде недостатньо”, - зазначив російський адвокат.