Модератор заходу — Голова правління та ведучий Громадського радіо — Андрій Куликов.

У 2015 році 10 тисяч киян закликали владні структури визнати дану територію зоною екологічного лиха.

Київ. 6 червня. УНІАН. Фонд «Наша Либідь», екологи та молоді архітектори України на прес-конференції в УНІАН презентували проект ревіталізації (поновлення) прибережної території річки Либідь.

Архітектор, співавтор проекту Олександр Кривенко на презентації представив візуальний проект "Либідь, погляд в майбутнє" з реконструкції місцевості в межах вулиць Федорова і Ямської, яка знаходиться майже в центрі столиці, але зараз перебуває в занедбаному стані.

"Ідеться про оновлення русла річки і території навколо", - сказав Кривенко.

За його словами, проект складається із декількох частин: озеленення території — створення ландшафтного парку; облагородження русла річки; будівництва архітектурно-привабливого містка між берегами і спорудження оригінальної будівлі Центру інтелектуального розвитку молоді на правому березі річки Либідь.

Розглянули також фінансові можливості і терміни реалізації проекту.

Надзвичайний і Повноважний посол України, Голова наглядової ради Фонду «Наша Либідь» Віктор Маштабей зазначив, що питання реалізації проекту — це більше питання фінансів, а не практичної частини.

«На бюджетні гроші можна розраховувати тільки в незначній частині. У міру наближення України до європейських інтеграційних структур можна було б розпочати переговори щодо фінансової підтримки даного проекту з боку ЄБРР та Європейського інвестиційного банку. Але тоді нам потрібні політичні рішення. Відбудеться це чи ні, це вже інше питання. Тому поки що ми більше розраховуємо на тих людей, представників бізнесу, які є тут, в Україні», — сказав він.

Максимальний термін виконання проекту, за сприятливих умов і наявності фінансування, становитиме до 3 років. За інших умов — набагато довше. Проте, Фонд розраховує на підтримку Київської міської державної адміністрації та Головного архітектора міста Олександра Свистунова, яка надавалася із самого початку проекту

У прес-конференції брали участь: Віктор  Маштабей, Надзвичайний і Повноважний Посол України, Голова Наглядової ради Фонду "Наша Либідь"; Сергій Молодов, ініціатор проекту, Член Наглядової Ради і меценат Фонду "Наша Либідь"; Леся Козенко, Керівник Фонду "Наша Либідь"; Олександр Кривенко, молодий діючий архітектор, співавтор проекту ревіталізації р. Либідь; Едуард  Карась,  молодий діючий архітектор, співавтор проекту ревіталізації р. Либідь; Віктор Вишневський, гідролог, доктор географічних наук. 

Організатор: ГС «Фонд «Наша Либідь» - неприбуткова громадська організація, головною метою діяльності якої є відновлення водного ресурсу, земель та прилеглих територій річок та інших водойм України.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/86272