Всі зміни відбуватимуться плавно, у комфортному для всіх гравців ринку форматі і темпі.

Київ. 4 червня. УНІАН. Міжнародний кадровий портал hh.ua (HeadHunter) проводить ребрендинг і змінює назву на grc у зв'язку з трансформацією ринку праці.

Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН керівник експертно-аналітичного центру hh.ua/grc Юлія Дрожжина.

«hh.ua стає grc. Ми беремо нове міжнародне ім'я. Ми плануємо розширювати мережу наших міжнародних партнерів. Ми обіцяємо, як і раніше, надавати якісний сервіс як для роботодавців, так і для пошукачів. Ми утверджуємо за собою роль екосистеми послуг, яка закриває потреби HR на 360 градусів», - сказала Дрожжина.

За її словами, з 2016 року ринок праці переживає трансформацію і з ринку роботодавця перетворюється на ринок пошукача. Саме за пошукачем останнє слово, він займає більш активну позицію і тепер вибирає, погоджуватися чи ні на пропозицію щодо роботи. Рівень конкуренції зростає, внаслідок чого люди легше змінюють роботу. Рівень лояльності співробітників до компаній падає. Якщо в 2016 році рівень лояльності становив 28%, то вже в 2017-2018 роках тенденція стала менш оптимістичною: 12% у 2017-му і 10% у 2018 році.

«Функція HR на сучасному ринку праці трансформувалася, вона не обмежується тільки пошуком співробітників, закриттям вакансій. Вона полягає у підвищенні лояльності пошукачів до роботодавців, підвищенні залучення претендентів, утриманні цінних кадрів від їх переходу в іншу компанію або переїзду за кордон», - зазначила менеджер компанії.

Вона додала, що новий бренд grc, зі своєю ідеологією і амбіціями, покликаний зміцнити роль повноцінного ресурсу для пошукачів та роботодавців у найсучаснішому значенні. При цьому всі зміни відбуватимуться плавно, у комфортному для всіх гравців ринку форматі і темпі. Доменне ім'я hh.ua працюватиме до кінця 2019 року. Роботодавцям не доведеться ще раз підписувати договори, всі вони будуть пролонговані.

«Ми будемо продовжувати розвивати всі напрямки діяльності, які ми почали у 2006 році. Разом з тим, ми будемо розвивати послуги для пошукачів. Плануємо створити систему, яка зможе допомогти кожному користувачеві порталу на будь-якому етапі його кар'єрного шляху, включаючи пошук першої роботи, створення першого резюме, проходження співбесіди. Хочемо також допомогти претендентам, які постали перед проблемою пошуку роботи в певному віці. Показати всі вектори розвитку, які необхідні для того, щоб залишатися на ринку праці затребуваним. Також плануємо створювати відповідні івенти і відеоконтенти», - сказала Дрожжина.

Довідка УНІАН. Компанія "HeadHunter Україна" Компанія «Хедхантер» (hh.ua), яка була заснована в 2004 році, – один з перших міжнародних кадрових порталів країни. Відмінною рисою ресурсу було і залишається те, що над його створенням працювали професіонали з підбору персоналу. На старті своєї діяльності hh.ua обрав собі за ціль пошук досвідчених професіоналів на середні та ключові посади в кращих українських та міжнародних компаніях. Однак з часом функції HR та вимоги ринку праці змінювались та трансформувались. А разом з ними змінювався і hh.ua, вийшовши в результаті за межі job-порталу. Саме тому логічним продовженням діяльності компанії став ребрендинг та ренеймінг.