У рамках проекту пройде спецкурс програми стажування «Ближче до ТБ» для людей віком понад 50 років.

Київ. 21 травня. УНІАН. Група компаній 1+1 media ініціювала запуск соціального проекту, який має на меті зруйнувати стереотипи про те, що вік має значення і що люди поважного віку не здатні розпочинати власну справу, освоювати нові навички та генерувати потужні ідеї.

Презентація проекту відбулася на прес-конференції в УНІАН.

Директор з маркетингових комунікацій 1+1 media Світлана Павелецька зазначила, що проект «Люди Ідей+.#забутипровік» має на меті припинити вікову дискримінацію і показати, що талант та ідейність людини залежать не від віку, а від натхнення.

«І це наше завдання як роботодавців, як колег, як людей, які працюють разом, – надихати одне одного незалежно від того, скільки кому років», - сказала вона.

Павелецька розповіла, що на замовлення медіахолдингу дослідницька агенція Info Sapiens провела соціологічне дослідження щодо трудової дискримінації українців віком старше 50 років.

«43% людей, які брали участь в опитуванні, вважають, що вік впливає на можливість людини творчо вирішувати завдання», - зазначила вона і додала, що на думку респондентів, чим старша людина, тим гірше це в неї виходить.

Крім того, дослідження показало, що старші люди більш схильні наймати на роботу однолітків, а молоді люди не схильні брати на роботу старших за себе людей через те, що вони «відчувають, що їм некомфортно буде ними керувати».

«Майже дві третини опитаних вважають, що існує той вік, коли «вже пізно»: пізно змінити свій фах, пізно розпочати свою справу, пізно зрозуміти, що ти робив щось одне, але зараз світ змінився і ти також здатний змінюватися разом зі світом. І цей вік, коли «вже запізно», - це вік 50-56 років», - розповіла Павелецька.

Також кожен третій респондент вказав, що був свідком принаймні одиничного випадку, коли бачив, що керівництво гірше ставиться до людей старшого віку.

Серед іншого, за результатами дослідження 48% опитаних вважають, що компанії, де працює переважно молодь, досягають більших успіхів.

Так, зауважила Павелецька, у проекті «Люди Ідей+.#забутипровік»  наголошуватиметься, що «час забути про вік», - через рекламу на телебаченні та інформаційні проекти.

«Ми зараз вже відзняли фотосесію і серію мотивуючих інтерв’ю з трьома групами людей. Перша – це наші співробітники, тому що ми знаємо, що це крутий приклад успіху… По-друге, це відомі люди, лідери думок», - розповіла вона.

Третьою групою є люди, які наважилися у віці понад 50 років кардинально змінити своє життя, сферу діяльності, роботу та досягли великих успіхів.

«У нас буде сайт проекту, він наповнюється щодня. Будуть історії людей, експертні інтерв’ю, поради: що робити, як знайти роботу, як боротися з дискримінацією», - розповіла Павелецька і додала, що також планується провести велику конференцію з мотивуючими спікерами.

Своєю чергою, HR-директор 1+1 media Лариса Брувер зауважила, що нині у холдингу працює близько 2 тис. осіб, 12% з яких – це люди, старші 50-ти років. При цьому, підкреслила вона, розподіл результатів річної оцінки успішності персоналу по вікових групах показує, що в групі 50+ вони практично нічим не відрізняються від групи «до 30 років».

«Серед співробітників, які за останні 12 місяців почали працювати в холдингу, людей старше 50-ти усього лише 5%. На жаль, це не тому, що ми не готові брати, а тому, що сам потік вхідних кандидатів у цій віковій категорії достатньо низький», - констатувала Брувер.

Також вона розповіла, що 5 років тому 1+1 media відкрила програму стажування «Ближче до ТБ». За цей час компанія отримала понад 8 тис. резюме, відібрала 300 стажерів, 100 з яких стали працювати в компанії.

«Зараз ми запускаємо підпрограму, яка буде націлена на людей 50+», - повідомила Брувер і додала, що ця програма стажування триватиме 2 місяці. На кожну з вакансій будуть приймати двох стажерів.

Кандидати на стажування повинні мати певний досвід роботи у сфері, на вакансію в якій вони подаються. Стажери отримуватимуть спеціальні стипендії, а після завершення програми стажування кожен учасник презентує свій міні-проект.

Так, в рамках проекту відкриті вакансії гостьового редактора у програмі «Сніданок з 1+1», кастинг-менеджера, копірайтера, літературного редактора TSN.ua, менеджера з корпоративної соціальної відповідальності, редактора, секретаря ресепшн та сценариста-редактора. Подати резюме можна буде на сайті проекту.

Офіційними партнерами проекту вже стали сайт з пошуку роботи Rabota.ua, Благодійний фонд «Життєлюб» та кадрова компанія «АНКОР».

*** Дослідження було проведене у квітні серед 800 респондентів методом телефонного інтерв’ю (САТІ) з дзвінками на мобільні телефони (крім АР Крим та тимчасово окупованих територій). Вибірка репрезентативна міському населенню України віком 18-70 років. Статистичне відхилення не перевищує 3,46%.

Фото з презентації проекту: https://photo.unian.net/ukr/themes/85993