Для отримання гранту учасники мають подати організаторам конкурсу в своєму регіоні заявки у вигляді бізнес-плану до 30 червня 2019 року.

Київ. 16 травня. УНІАН. Найбільший виробник курятини в Україні - агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) оголосив відбір ста українських бізнес-проектів в сільських громадах у восьми областях України в рамках конкурсу мікрогрантових проектів "Село: кроки до розвитку" із загальним обсягом фінансування до 5 млн грн.

Про це повідомила  Вікторія Нагірняк, керівник відділу корпоративної та соціальної відповідальності МХП на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

"У 2019 році ми оголошуємо вже четвертий конкурс" Село: кроки до розвитку "у восьми областях, де присутні потужності компанії. Конкурс спрямований на стимулювання соціальної активності в сільських громадах, підтримку бізнес-ініціатив громадян, а також, як би голосно це не звучало, зниження трудової міграції з України. Переможці конкурсу отримають від МХП грант на реалізацію свого проекту в розмірі 50 тис. грн. При цьому загальний обсяг фінансування конкурсу становитиме 5 млн грн", - сказала Нагірняк.

Вона також відзначила, що перевага буде у проектів, які спрямовані не тільки на економічний розвиток краю та отримання комерційного прибутку, а й мають соціальну складову - враховують створення нових робочих місць і залучення до бізнес-діяльності інших громадян громади.

Вікторія Нагірняк зазначила, що для отримання гранту учасники мають подати організаторам конкурсу в своєму регіоні заявки у вигляді бізнес-плану до 30 червня 2019 року. Вона також додала, що в 2019 році конкурс проводитиметься у восьми областях - Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Черкаській, Дніпровській, Львівській, Вінницькій та Київській.

При цьому, за словами керівника проектів громадської організації "Центр громадської експертизи" Романа Михайлова, брати участь в конкурсі можуть фермерські господарства, сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, приватні підприємства та інші форми малого бізнесу, а також фізичні особи-підприємці та навіть незареєстровані як підприємці громадяни без досвіду підприємницької діяльності.

Роман Михайлов також додав, що цього року конкурс вперше охопить Київську область.

"Така практика буде надзвичайно корисною для тих десяти районів Київської області, які беруть участь в конкурсі. Протягом наступних двох тижнів ми проводитимемо інформаційні зустрічі та презентації проекту в шести районних центрах, а також залучатимемо наших партнерів в Київській обласній державній адміністрації, щоб вони контактували з головами сіл і надавали, в першу чергу, інформаційну підтримку", - сказав Михайлов.

За словами учасників конференції, протягом наступного місяця для учасників проводитимуться інформаційні зустрічі та семінари, а переможці будуть визначені на початку осені. Слідкувати за процесом вибору переможців у Київській області можна на сторінці Facebook:  https://www.facebook.com/konkurs.steps2019 .

Довідка УНІАН. Компанія «Миронівський хлібопродукт» - найбільший виробник м'яса птиці в Україні. Крім птахівництва і суміжних виробництв, холдинг займається вирощуванням кукурудзи, соняшнику, пшениці, ріпаку, фруктів, а також виробництвом яловичини, ковбасних виробів. Земельний банк компанії становить близько 370 тис. гектарів.

У прес-конференції брали участьВікторія Нагірняк, керівник відділу корпоративної та соціальної відповідальності МХП; Світлана Мигаль, менеджер соціальної і корпоративної відповідальності МХП; Віра Воронова, проект-менеджер ГО «Клуб Ділових Людей Україна» (Львів); Леся Аронець, голова правління ГО «ГЦ «Еталон» (Івано-Франківськ); Роман Михайлов, керівник проектів ГО «Центр громадської експертизи» (Київ); Анатолій Рекун, виконавчий директор ГО «РЦ «Анго» (Черкаси); Олександр Печалін, голова Правління ГО «Спілка підприємців «Стіна» (Вінниця); Валерія Луньова, керівник ГО «Івент Простір» (Дніпро); Вадим Пянковський, заступник начальника управління бізнес-клімату Київської обласної державної адміністрації; Владислав Литвин, заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської ОДА; Ірина Кутнівська,  координатор проекту  у Київській області.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/85866