Одне з головних завдань фестивалю - привернути  увагу  суспільства до  важливості духовно-морального  розвитку дітей та молоді,  популяризувати  здоровий   спосіб життя та спорту,  прищепити дітям такі чесноти як честь, гідність і дружба

Київ. 15 травня. УНІАН. У Києві 17-18 травня відбудеться другий масштабний Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль Айкідо, учасниками якого стануть понад 300 атлетів із 25 клубів різних міст України.

Про це повідомили учасники прес-конференції в прес-центрі УНІАН: Олександр Андрійчук, 4-й Дан Айкідо Айкікай, засновник та керівник Фестивалю, президент Всеукраїнської Дитячої Школи Айкідо, віце-президент Української Федерації Айкікай Айкідо; Михайло Корозей, керівник Союзу Айкідо Айкікай України; Олексій Паращенко, президент UAFC, керівник мережі спортивних клубів « Сильна Нація», директор БФ "Сильна Нація".

Організатори Фестивалю Айкідо: Українська Федерація Айкікай Айкідо; Всеукраїнська Дитяча Школа Айкідо; Союз Айкідо Айкікай України.

Олександр Андрейчук зазначив, що цей фестиваль є наймасштабнішою подією в дитячому Айкідо України. Перша особливість фестивалю - це велика кількість учасників з багатьох міст України. Фестиваль збере близько 300 спортсменів з Києва, Дніпра, Ужгорода, Харкова, Одеси, Львова, Новомосковська, Подольська, Балти, Луцька, Черкас та інших міст.

"Близько 300 учасників з усіх куточків України з'їдуться, щоб поділитися своїм досвідом, потренуватися у чудових українських і зарубіжних майстрів і виступити зі своїми демонстраційними програмами", - сказав Андрейчук. На фестиваль прибудуть два сенсеї з Нідерландів з третім і четвертим данами, і керівник дитячого напрямку в Міжнародній федерації Айкідо.

Перший день фестивалю, 17 травня, проходитиме з 15:00 до 18:00 за адресою: Новопечерський провулок, 7, в спортивному клубі  Makoto Dojo. Передбачені тренування провідних українських майстрів Айкідо, які вже багато років працюють з дітьми.

Другий день, 18 травня, проходитиме за адресою: бульвар Лесі Українки, 25а, в манежі військового ліцею ім. Богуна (колишнього Суворовського училища).

Офіційне відкриття відбудеться о 12-й годині. Команди представлять свої демонстраційні програми, а потім будуть майстер-класи від запрошених інструкторів.

На фестивалі команди учасників як вільний фрістайл представлять свої номери. Всі учасники отримають нагороди за участь. У другий день очікується демонстрація видовищної майстерності "в максимально красивому прояві".

Організатори фестивалю запрошують усіх киян та гостей столиці відвідати фестиваль і заявляють, що відкриті до співпраці за всіма видами єдиноборств і стилям Айкідо. Крім того, клуби, які ще не є зареєстрованим користувачем, мають час записатися і взяти участь в заході.

За словами керівника Союзу Айкідо Айкікай України Михайла Корозея, завдання проведення таких фестивалів полягає в тому, щоб діти могли знайти нових друзів як серед однолітків, так і тренерів, інструкторів, а ті, в свою чергу, поділилися певними методичними спортивними поглядами щодо викладання.

З ним погодився Андрейчук, зазначивши, що Айкідо є тим видом єдиноборств, в якому немає змагань, а перш за все пропагується об'єднання, дружба і найголовніше "перемога над собою". Він зазначив, що одна з особливостей Айкідо полягає в тому, щоб у дітей не було агресії, щоб вони не бачили в кожному ворога, а навпаки, бачили друга.

"Ми зустрічаємося, щоб саме поділитися цим досвідом, і ми робимо демонстраційні програми. Кожна команда безпосередньо напрацьовує певні технічні дії - гімнастику, акробатику, і її демонструє", - додав керівник фестивалю.

"Також ми торкаємося таких важливих речей для сучасного суспільства як вміння дітей дружити, спілкуватися між собою, вміння знаходити адекватні рішення в якихось складних ситуаціях. Також прищеплення таких якостей як честь, гідність, тобто Сім чеснот самураїв, про які ми говоримо дітям на кожному занятті"- підкреслив Андрейчук.

Президент UAFC, керівник мережі спортивних клубів «Сильна Нація», директор БФ "Сильна Нація" Олексій Паращенко  акцентував, що організація фестивалю сприяє глобальній популяризації спорту. Він зазначив, що виступає за максимальне привертання уваги до проведення подібних заходів.

"Створити потрібно канал, який транслюватиме кожне спортивний захід... чемпіонати і кубки України", - підкреслив він.

Також, Олексій  Паращенко заявив про потребу зобов'язати національні телевізійні канали для показу спортивних заходів, розміщення реклами про спорт для мотивації молоді. Він вважає, що держава повинна підтримати зусилля тренерів, дітей, батьків у розвитку спортивного способу життя в країні.