Керуючий партнер групи компаній ЦБТ Максим Рудік заявив, що діяльність Центру Біржових Технологій не підпадає під юрисдикцію НКЦПФР і, відповідно, не може бути ліцензована цим органом.

Київ. 2 травня. УНІАН. У Центрі Біржових Технологій (ЦБТ) запевняють, що компанія не має порушень у своїй діяльності, оскільки діяльність компанії не підпадає під юрисдикцію Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). Про це на прес-конференції в УНІАН заявив керуючий партнер групи компаній ЦБТ Максим Рудік, коментуючи інформацію, що представлена на сайті НКЦПФР.

«Наша сьогоднішня прес-конференція — це реакція компанії «Центр Біржових Технологій» на інформацію, яку 25 квітня цього року розмістила в мережі інтернет Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку. Ця інформація є неправдивою і містить звинувачення, які дискредитують нашу компанію. У зв'язку з цим ми вважали за необхідне випустити спростування. Наша оперативна реакція — показник того, що нам нема чого приховувати, і ми хочемо якомога швидше зняти з себе ці звинувачення», — заявив Максим Рудік.

Він пояснив, компанія ЦБТ — це консалтингова компанія. Вона не є брокером і не надає послуги на ринку цінних паперів. У ЦБТ консультують компанії і приватних осіб, як правильно користуватися інструментами на фінансових ринках. А також створюють різні продукти, які клієнти компанії можуть використовувати, працюючи з ліцензованими брокерами.

Максим Рудік наголосив, що «діяльність компанії ЦБТ не підпадає під юрисдикцію НКЦПФР і, відповідно, не може бути ліцензована цим органом».

Голова ЦБТ у місті Чернівці Дмитро Ротар, також присутній на прес-конференції, додав, що «компанію звинуватили в тому, що ми користуємося послугами закордонного хостера. І невірно вказали його місцезнаходження».

Він зазначив, що послуги, які забезпечують діяльність домену ЦБТ, надаються компанією OVH Hosting Oy, яка зареєстрована у Франції, а не у Фінляндії, як зазначено на сайті комісії.

«Вибір компанії був продиктований лише міркуваннями безпеки: безпекою нашої компанії та наших клієнтів, що для нас дуже важливо», — наголосив Дмитро Ротар.

Це найкращий в Європі хостер, який гарантує максимальний захист від DDoS-атак. Досвід нашої співпраці тільки підтвердив той факт, що наш вибір був правильним. Цей хостер не надає нам доменів. Використання хостера зарубіжних компаній — це звичайна практика компаній всього світу і для українських компаній, зокрема», — додав він.

Управляючий партнер групи компаній ЦБТ Максим Рудік акцентував, що компанія не прагне анонімності: «Навпаки, про нашу відкритість свідчить і наявність офісів у великих містах України, і надання послуг у офлайн і онлайн форматі, а також активна благодійна діяльність ЦБТ».

Голова ЦБТ-Львів Олена Якубовська зазначила: «Сьогодні вже було акцентовано увагу на нашій політиці відкритості та соціальному аспекті діяльності нашої компанії. Не менш важливим для Центру Біржових Технологій є благодійність. Існуючий багато років благодійний проект «Помоги» став підтримкою для багатьох українців, які опинилися в складних обставинах. Проект «Помоги» діє у всіх офісах компанії і всі співробітники беруть участь у благодійних заходах. Суть проекту — підтримка людей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Ми допомагаємо багатодітним сім'ям, дітям позбавленим батьківського піклування, пенсіонерам, людям з важкими медичними діагнозами. Всім тим, кому допомога потрібна тут і зараз. З початком військових дій на Донбасі з'явилася ще одна категорія громадян, яким потрібна допомога. І Центр Біржових Технологій не залишився осторонь від цієї проблеми. Втрата роботи або страшний медичний діагноз стає для більшості людей вироком. Саме тому наш проект «Помоги» необхідний. Центр Біржових технологій надав допомогу вже сотням людей. Ми успішна компанія і вважаємо своїм обов'язком допомагати людям. Ми робили це досьогодні і продовжимо надавати допомогу  в майбутньому».

Довідка УНІАН.25 квітня 2019 року на сайті НКЦПФР була розміщена публікація, в якій комісія попередила інвесторів про високі ризики втрати грошей при співробітництві з компанією «Центр біржових технологій», оскільки ця компанія не отримувала ліцензій, необхідних для здійснення інвестиційної діяльності або надання послуг із цінними паперами та іншими фінансовими інструментами на території України.