В рамках Форуму планується проведення семінару, тренінгу, панельних дискусій тощо.

Київ. 25 квітня. УНІАН. Форум «Бізнес-Дні FIDIC в Україні», присвячений інфраструктурному будівництву, відбудеться 6-7 червня в Києві на території готелю «Хрещатик».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила президент Асоціації інженерів-консультантів України (АІКУ), уповноважений представник FIDIC в Україні Яна Щигурова.

«У рамках «Бізнес-Дні FIDIC в Україні» у нас планується проведення семінару, тренінгу, панельних дискусій, які охоплюють практику EPC-контрактів - це найбільш затребуваний контракт на території України, так зване «будівництво під ключ», - дуже багато щодо механізму запобігання спорів і арбітражу, та багато іншого. Фахівці зможуть отримати сертифікати FIDIC (Міжнародної федерації інженерів-консультантів - УНІАН) міжнародного зразка», - сказала вона.

Щигурова зазначила, що обговорювані на форумі питання є вкрай актуальними, оскільки зараз під час проведення тендерів з інфраструктурних проектів не знаходяться підрядники, які мають відповідну кваліфікацію та потужності для їх реалізації.

«Співробітництво Асоціації інженерів-консультантів України та її партнерів, з якими підписано меморандуми, веде до того, що саме український бізнес, українські фахівці отримають усі необхідні знання та дорожню карту, щоб імплементуватися саме в міжнародний будівельний бізнес, а для цього нам потрібно багато робити й розширювати свої повноваження та можливості», - підкреслила президент асоціації.

За словами присутнього на прес-конференції директора Української спільноти будівельного права Артема Кисельова, після підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом наша країна зобов'язана гармонізувати українське законодавство з європейським, зокрема в плані приведення технічних регламентів у будівництві.

«У нас існує багато недопрацювань у законодавстві, вони потребують повного перегляду. Це стосується не лише технічних регламентів будівельних робіт, але й юридичної складової, і ми ставимо перед собою таке завдання», - сказав він.

На думку партнера юридичної фірми «Астерс» Олега Бойчука, будівельна галузь на основі договору FIDIC матиме в Україні свій розвиток. Бойчук зазначив, що його організація з великим ентузіазмом підтримує майбутній захід «Бізнес-Дні FIDIC в Україні», оскільки бачить величезний інтерес зі сторони ринку.

«Ми як юристи бачимо ту проблематику, з якою стикаються учасники цих проектів. ... Деякі з цих речей я постараюся розкрити на презентації цього проекту (6-7 червня - УНІАН) і розповім про суміжні питання, що виникають у рамках FIDIC-проекту», - сказав він.

Міжнародна федерація інженерів-консультантів (FIDIC)заснована в 1913 році, є однією з найстаріших міжнародних асоціацій в галузі інвестиційно-будівельної діяльності, займається розробкою типових умов контрактів для регулювання відносин учасників міжнародної інвестиційно-будівельної діяльності.

Асоціація інженерів-консультантів України є єдиним уповноваженим представником FIDIC в Україні.

У прес-конференції брали участь: Яна Щигурова, президент Асоціації Інженерів-Консультантів України – повноважний представник FIDIC в Україні; Олег Бойчук, партнер юридичної фірми Астерс; Артем Кисельов, директор Українського Співтовариства Будівельного Права; Іннола  Новикова,   завідувач кафедри економіки та менеджменту, доктор економічних наук, доцент Інституту інноваційної освіти Київського національного університету будівництва і архітектури.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/85541