Київ. 4 березня. УНІАН. Громадські організації закликають уряд не ліквідовувати Черкаську Академію пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

Про це на прес-конференції УНІАН заявила голова правління ВГО «Спілка громадських організацій України «Народна рада» Надія Лукашевич.

Зокрема, вона відзначила, що в Черкасах більше 25 років діє Академія пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. «Серед її випускників ті, хто здійснив свій безсмертний подвиг під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, ставши Героями України», - підкреслила Лукашевич.

«Ще за часів правління екс-президента України Віктора Януковича було вирішено ліквідувати академію з метою заволодіння 12 гектарами землі. З цією метою тодішній прем’єр-міністр Микола Азаров підписав рішення про приєднання Черкаської Академії пожежної безпеки до Харківського університету цивільної безпеки, і тим самим центр підготовки професійних пожежників зосередили на сході України», - зазначила вона.

«У 2014 році було видане головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Бочковським доручення про те, що продовжується це розпорядження попереднього прем’єра», - додала Лукашевич.

У свою чергу заступник начальника Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, кандидат технічних наук, професор Олександр Тищенко зазначив, що, «незважаючи на звернення і нашого колективу, і студентського самоврядування, і профспілок, і народних депутатів, і голови Комітету ВР з питань екологічної політки, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Миколи Томенка, інших структур, ті розпочаті «реформаторські» дії Азарова продовжуються і в нинішній час. Голова ДСНС Сергій Бочковський своє доручення, яке стосується ліквідації академії, не погоджував ні з Міністерством освіти, ні з Міністерством внутрішніх справ, куди ми підпорядковані відповідним чином, не погоджуючи його з обласною адміністрацією, депутатами обласної ради, він одноосібно прийняв відповідне рішення до 25 грудня 2015 року ліквідувати Черкаський інститут пожежної безпеки».

«З цим ми погодитись не можемо, тому що Академія пожежної безпеки є фактично єдиними військовим формуванням в центрі України», - додав він.

«Наша головна мета – це винесення на розгляд уряду питання з тим, щоб скасувати рішення уряду Азарова про ліквідацію академії та відповідним чином відродити її», - підкреслив Тищенко.